mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 17 August 2017

IBPS RRB Quiz : Quantitative Aptitude | 17 -08 - 17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
IBPS RRB Quiz : Quantitative Aptitude | 11 -08 - 17




1.   If Rs. 1000 be invested at an interest rate of 5% and the interest be added to the principal every 12 years then the number of years in which it will amount to Rs. 2000 is?

1. 5 years

2. 10 years

3. 15 years

4. 17 years

Sol: 17 years


2. If Rs. 500 amounts to Rs. 725 at 9% simple interest in same time. What will Rs. 600 amount to at 11% in same time?

1. Rs. 930

2. Rs. 700

3. Rs. 850

4. Rs. 900

Sol : Rs. 930

3. Raman bought 200 dozen oranges at Rs. 12 a dozen. He spent Rs. 600 on transportation. He sold them at Rs. 1.20 each. What was his profit or loss %?

1. 5% profit

2. 4% profit

3. 5% loss

4. 4% loss

Sol : 4% loss

4. A can do 1/5 of a work in 5 days and B can do 2/5 of the work in 10 days. In how many days both A and B together can do the work?

1. 13 days 

2. 12.5 days

3. 12 days

4. 13.3 days

Sol : 12.5 days

5. Sound travels 330 meters a second. If the sound of thunder cloud follows the flash after 12 seconds, the thunder cloud is at a distance of ?

1. 3 km

2. 3.96 km

3. 4 km

4. 4.69 km

Sol : 3.96 km

6. 50 liters of mixture of milk and water contains 10% of water. The water to be added to make the water content 20% in the new mixture is?

1. 4.5 litre

2. 6 litre

3. 5.5 litre

4. 6.25 litre

Sol : 6.25 litre

7. The ratio of the present ages of A and B is 7:9. If 11 years ago the ratio of their ages be 5:8, then find the present age of B?

1. 27 years

2. 26 years

3. 24 years

4. 29 years

Sol : 27 years

8. The diameter of a bus wheel is 140 cm. The speed of the bus is 66 km/h. What is the number of revolutions of the wheel per minute?

1. 410

2. 250

3. 310

4. 284

Sol : 250 

9. If 3 sin θ + 4cosθ = 5, then 3 cos θ - 4 sinθ equal to –

1. 0

2. 1

3. 5

4. 3

Sol : 0

10. The average of five numbers is 306.4. Average of first two number is 431 and last two numbers is 214.5. Find the third number.

1. 239

2. 241

3. 243

4. 245

Sol : 241

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.