mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 16 August 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 16 -08-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Bank Quiz: Computer Knowledge | 08 -08-17



1. Which of the following devices can be sued to directly image printed text?

A) OCR 

B) OMR 

C) MICR

D) All of above

E) None of these

2. For which of the following computers can’t be used?

A) Gathering data 

B) Calculating data 

C) Comparing data 

D) Arranging data

E) None of these

3. Which of the following is called low level languages?

A) Machine language 

B) Assembly language 

C) Both of the above 

D) None of above

E) PHP 

4. A factor which would strongly influence a business person to adopt a computer is its

A) Accuracy

B) Reliability

C) Speed

D) All of above

E) None of these

5. Who invented punched cards?

A) Charles Babbage

B) Dr. Herman Hollerith

C) Howard Aikin

D) Joseph Jacquard

E) None of these

6. Each model of a computer has a unique

A) Assembly of a computer

B) Machine language 

C) High level language 

D) All of the above

E) None of these

7. Which of the following is not a primary storage device?

A) Magnetic tape 

B) Magnetic disk 

C) Optical disk

D) All of the above

E) None of these

8. In a punched card system, data is processed by a

A) Keypunch machine, sorter and posting machine

B) Accounting machine, posting machine, and billing machine

C) Sorter, posting machine, and billing machine

D) Accounting machine, keypunch machine and sorter

E) None of these

9. Which device is required for the Internet connection?

A) Joystick 

B) Modem 

C) CD Drive 

D) NIC Card

E) None of these

10. A (n) --------appearing on a web page opens another document when clicked

A) Anchor 

B) URL 

C) Hyperlink

D) Reference 

E) None of these 

ANS-

1-A 

2-A 

3-C 

4-D 

5-D 

6-B 

7-D 

8-D 

9-B

10-C



0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.