mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 15 August 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 15 -08-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Bank Quiz: Computer Knowledge | 08 -08-17



1. The latest PC keyboards use a circuit that senses the movement by the change in its capacitance,

A) Capacitance keyboard

B) Mechanical keyboard

C) Qwerty keyboard

D) Dvorak keyboard

E) None of these

2. The Stepped Reckoner was invented by

A) John Napier

B) William Oughtred

C) Gottfried Leibnitz

D) Blaise Pascal

E) None of these

3. A term used to describe interconnected computer configuration is

A) Multiprogramming

B) Modulation

C) Multiprocessing

D) Micro program sequence

E) None of these

4. While inserting a diskette into the diskette drive of a PC, the Diskette’s label side should face

A) East

B) North

C) South

D) Up

E) None of these

5. Most of the inexpensive personal computers do not have any disk or diskette drive. What is the name of such computes?

A) Home computers

B) Diskless computers

C) Dedicated computers

D) General purpose computers

E) None of these

6. What is a light pen?

A) Mechanical Input device

B) Optical input device

C) Electronic input device

D) Optical output device

E) None of these

7. Which of the following class of computers cannot support multiple users simultaneously?


A) Mainframe Computer

B) Mini Computers

C) Micro Computers

D) All of them can support

E) None of these

8. Which of the following is considered first computer in the world?

A) Z3

B) ABC

C) Mark I

D) None of above

E) All of these

9. When a key is pressed on the keyboard, which standard is used for converting the keystroke into the corresponding bits?

A) ANSI

B) ASCII

C) EBCDIC

D) ISO

E) None of these

10. In order to play and hear sound on a computer, one needs:

A) A sound card and speakers

B) A microphone

C) All of them required

D) None of them required

E) Video Card

Answers:-

1-A

2-C

3-A

4-D

5-B

6-B

7-C

8-C

9-A

10-A


0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.