mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 11 August 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 11 -08-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Bank Quiz: Computer Knowledge | 08 -08-17

1. One computer that is not considered a portable computer is

A) Minicomputer

B) A laptop computer

C) Tablet PC

D) All of the above

E) None of these

2. Computers built before the First Generation of computers were:

A) Mechanical

B) Electro-mechanical

C) Electrical

D) None of these

E) All of these

3. Which of the following is a way to access secondary memory?

A) Random access memory

B) Action method

C) Transfer method

D) Density method

E) None of these

4. What is System Analysis?

A) The design of the screen the user will see and use to enter or display data

B) System analysis defines the format and type of data the program will use

C) System Analysis involves creating formal model of the problem to be solved

D) None of the above

E) All of these


5. Which of the following devices have a limitation that we can only store information to it but cannot erase or modify it?

A) Floppy Disk

B) Hard Disk 

C) Tape Drive

D) CDROM

E) None of these

6. Which is an item of storage medium in the form of circular plate?

A) Disk

B) CPU

C) Printer

D) ALU

E) None of these

7. Daisy wheel printer is a type of

A) Matrix printer

B) Impact printer

C) Laser printer

D) Manual printer

E) None of these

8. A number system that has eight different symbols to represent any quantity is known as

A) Binary

B) Octal

C) Decimal

D) Hexadecimal

E) None of these

9. The two basic types of record access methods are:

A) Sequential and random 

B) Sequential and indexed 

C) Direct and immediate 

D) Online and real time

E) None of these

10. Artificial Intelligence is associated with which generation?

A) First Generation

B) Second Generation

C) Fifth Generation

D) Sixth Generation

E) None of these

ANSWERS

1-A 

2-B 

3-A 

4-C 

5-D 

6-A 

7-B 

8-B 

9-A

10-C






0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.