mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 10 August 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 10 -08-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Bank Quiz: Computer Knowledge | 08 -08-17


1. Mostly which of the following device is used to carry user files?

A) Floppy Disk

B) Hard Disk

C) RAM

D) CDROM

E) None of above

2. Which of the following computer implemented binary numbers, perform calculations using electronics and implemented separate computation and memory for the first time?

A) Mark I 

B) ABC

C) Z3

D) None of above

E) All of above

3. FORTRAN is a programming language. What does FORTRAN Stand for?

A) File Translation

B) Format Translation 

C) Formula Translation 

D) Floppy Translation

E) None of above

4. Which of the following memories needs refreshing?

A) SRAM 

B) DRAM 

C) ROM

D) All of above

E) None of above


5. Can you tell what passes into and out from the computer via its ports?

A) Data

B) Bytes

C) Graphics

D) Pictures

E) None of above

6. An output device that uses words or messages recorded on a magnetic medium to produce audio response is

A) Magnetic tape

B) Voice response unit

C) Voice recognition unit

D) Voice band

E) None of above

7. Which of the items below are considered removable storage media?

A) Removable hard disk cartridges

B) (Magneto-optical) disk 

C) Flexible disks cartridges 

D) All of the above

E) None of above

8. Which of the following is not purely output device?

A) Screen 

B) Printer 

C) Speaker 

D) Plotter

E) None of above

9. Who developed a mechanical device in the 17th century that could add, subtract, multiple, Divide and find square roots?

A) Napier

B) Babbage

C) Pascal

D) Leibniz 

E) None of above

10. The first Macintosh computer was from

A) First generation

B) Second generation

C) Third generation

D) Fourth generation

E) None of above

ANSWERS-

1-A

2-B 

3-C 

4-B 

5-A 

6-B 

7-D 

8-A 

9-D 

10-D 





0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.