mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 9 August 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 09 -08-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Bank Quiz: Computer Knowledge | 08 -08-17


1. ALU is

A) Arithmetic Logic Unit

B) Array Logic Unit

C) Application Logic Unit

D) None of above

E) All of above

2. A computer program that converts an entire program into machine language at one time is called a/an

A) Interpreter

B) CPU

C) Compiler

D) Simulator

E) All of above

3. When did arch rivals IBM and Apple Computers Inc. decide to join hands?

A) 1978

B) 1984

C) 1990

D) 1991

E) All of above

4. The purpose of vacuum tube was to NOT act like

A) An amplifier

B) A switch

C) A router

D) None of above

E) All of above

5. As compared to diskettes, the hard disks are

A) More expensive 

B) More portable 

C) Less rigid

D) Slowly accessed

E) None of above

6. Which of the following is the most quickly accessible storage?

A) RAM

B) Registers

C) Disks

D) Pen Drive

E) None of above

7. The octal equivalence of 111010 is

A) 81

B) 72

C) 71

D) None of above

E) All of above

8. Excessive parallel processing is related to

A) First generation

B) Fourth generation 

C) Fifth Generation 

D) Third generation

E) All of above

9. Second generation computers were developed during

A) 1949 to 1955

B) 1956 to 1965

C) 1965 to 1970

D) 1970 to 1990

E) None of above

10. What do you call a single point on a computer screen?

A) Cell

B) Element

C) Pixel

D) Bit

E) None of above

ANSWERS

1-A

2-C 

3-D 

4-C 

5-A 

6-B 

7-B 

8-C 

9-B 

10-C 



0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.