mahendras PREVIOUS YEAR COMPUTER QUESTIONS | 12.06.2017 ~ Daily Current Affairs,Reasoning Questions,English,SBI PO,IBPS

Monday, 12 June 2017

PREVIOUS YEAR COMPUTER QUESTIONS | 12.06.2017

PREVIOUS YEAR COMPUTER QUESTIONS | 10.06.2017


It’s always been good to learn from history since history repeats itself, similarly, it goes with the exam pattern we always try to find previous year questions to mentally prepare ourselves for upcoming hurdles in the exam and to check whether the level of our preparation is or is not up to the mark. Previous year questions give guidance to us and provide a base for the preparation of any competitive exam. It is always good to have an experience of how the level of exam varies from year to year. For every subject like in Computer, we come to know the pattern of questions must be followed to prepare the examination.

1. Windows 7 is an example of a(n)

(a) application software 
(b) browser
(c) Operating system 
(d) shareware
(e) None of these

2. A (n)…..program provides access to Web resources.

(a) Web 
(b) ISP 
(c) browser
(d) URL 
(e) None of these


3. Which of the following is not a logic gate?
(a) AND 
(b) NOR 
(c) NAND
(d) NAT 
(e) None of these

4. A modem could be attached to which port?
(a) Parallel port 
(b) ASYNA port
(c) Keyboard connector 
(d) Video port
(e) None of these

5. The binary system uses powers of
(a) 2 
(b) 10 
(c) 8
(d) 16 
(e) None of these

6. Expand RDBMS.
(a) Relative Database Management System
(b) Rational Database Minimize System
(c) Relational Database Management System
(d) Relational Database Maximize System
(e) None of these

7. ……………is a set of instructions.
(a) Hardware 
(b) Code 
(c) Language
(d) Program 
(e) All of these

8. Which memory is nonvolatile and may be written only once?
(a) RAM 
(b) EE-ROM 
(c) RAM
(d) PROM 
(e) None of these

9. Main storage is also called
(a) accumulator 
(b) control unit 
(c) register unit
(d) memory 
(e) None of these

10. In which language is a source program written?
(a) English 
(b) Symbolic 
(c) High-level
(d) Machine 
(e) None of these

Answer

1.(c)
2.(c) 
3.(d) 
4.(a) 
5.(a) 
6.(c) 
7.(c) 
8.(d) 
9.(d) 
10.(c)
Share:

Preparing For SSC CGL 2017 ?

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA

DIGI PAGE