mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 9 June 2017

Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" AND NICL AO 2017 | 09.06.2017

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams

Q1. Which of the following identifies a specific web page and its computer on the Web?

(1) Web site
(2) Web site address
(3) URL
(4) Domain Name
(5) All of above

ANSWER:(4) Domain Name

Q2. Software, such as Explorer and Firefox, are referred to as _____.
(1) Systems software
(2) Utility software
(3) Browsers 
(4) Internet tools

ANSWER:(3) Browsers 

Q3. What type of telecommunications hardware allows you to access the web?
(1) Browser 
(2) Modem
(3) FTP protocol 
(4) IRC
(5) All of above

ANSWER:(2) Modem

Q4. What term refers to the small web page that opens automatically with an ad when you visit some web sites?
(1) Marketing page 
(2) I-ad
(3) Affiliate ad 
(4) Pop-up ad
(5) None of these

ANSWER:(4) Pop-up ad

Q5. Which characteristic of computer distinguishes it from electronic calculators?

(1) Accuracy
(2) Storage
(3) Versatility
(4) Automatic
(5) None of these

ANSWER:(2) Storage

Q6. LSI, VLSI & ULSI chips were used in which generation?
(1) First
(2) Second
(3) Third
(4) Fourth
(5) None of these

ANSWER:(3) Third

Q7. To create a copy of files in the event of system failure, you create a __________.
(1) restore file 
(2) backup
(3) firewall 
(4) redundancy
(5) None of these

ANSWER:(2) backup

Q8. In which generation did magnetic disk started being used for storage?
(1) First generation computer
(2) Second generation computer
(3) Third generation computer
(4) Fourth generation computer
(5) None of these

ANSWER:(2) Second generation computer

Q9. In Microsoft word short cut key CTRL +W is used for:
(1) Open the Print Dialog box
(2) Update the current web page
(3) Close the current window
(4) Open the new window
(5) None of these

ANSWER:(3) Close the current window

Q10. Which shortcut key is used to spell check in MS word
(1) F1 
(2) F2
(3) F7 
(4) F9
(5) None of these

ANSWER:(3) F7 

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.