mahendras Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" AND NICL AO 2017 | 01.06.2017 ~ Daily Current Affairs,Reasoning Questions,English,SBI PO,IBPS

Thursday, 1 June 2017

Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" AND NICL AO 2017 | 01.06.2017

  Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" AND NICL AO 2017 | 31.05.2017

1. Where does a computer add and compare data?

(1) Hard disk

(2) Floppy disk

(3) CPU chip

(4) Memory chip

(5) RAM

Ans. (3) CPU chip

2. Which generation of computers is converted by the period 1964-1977?

(1) First

(2) Second

(3) Third

(4) Forth

(5) Zero

Ans. (3) Third generation

3. The word "Computer" usually refers to the Central processing unit plus?

(1) External memory

(2) Internal memory

(3) Input devices

(4) Output devices

(5) Secondary memory

Ans. (2) Internal memory

4. Which of the following belongs to the first generation of computer?

(1) ENIAC

(2) IBM 1401

(3) IBM 8090

(4) UNIVAC

(5) IBM1410

Ans. (4) UNIVAC

5. What hardware was used by first generation computer?

(1) Transistors

(2) ULSI

(3) VLSI

(4) ICs

(5) Valves 

Ans. (2) They use valves or vacuum tubes as their main electronic component. 

6. A typical modern computer uses _______.

(1) LSI chips

(2) Vacuum tubes

(3) Values

(4) All of above

(5) None of these

Ans. (1) LSI chips

7. Which device can produce the final product of machine processing into a form usable by humans?

(1) Storage

(2) Input devices

(3) Output devices

(4) Control

(5) All

Ans. (3) Output device

8. Which can read data convert them to a form that computer can use?

(1) Logic

(2) Storage

(3) Control

(4) Input device

(5) Output device

Ans. (4) Input Device

9. Which is not true for primary storage?

(1) Information must be transferred to primary storage

(2) It is relatively more expensive

(3) It allows very fast access to data

(4) It is part of processor

(5) It is volatile

Ans. (4) It is part of processor.

10. The part of machine level instruction, which tells the central processor what has to be done, is ___.

(1) Operation code

(2) Address

(3) Locator

(4) Flip-Flop

(5) Register

Ans. (1) Operation code

Share:

Preparing For SSC CGL 2017 ?

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA

DIGI PAGE