mahendras New Pattern Reasoning Questions | BOB AND DENA BANK PO 2017 | 05.05.2017 | Daily Current Affairs, IBPS RRB, IBPS PO, IBPS Clerk, Govt. Job Alert, Bank PO, SSC, Online Test

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 5 May 2017

New Pattern Reasoning Questions | BOB AND DENA BANK PO 2017 | 05.05.2017

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
New Pattern Reasoning Questions | BOB AND DENA BANK PO 2017 | 02.05.2017


Directions (1-5): Study the following information carefully and answer the questions given below. 

A Guest house accommodates twelve persons in six rooms. The persons are ANIL, BITTU, CHOTU, DEVENDRA, ESHA, FATIMA, PRASHANT, QABIL, REETU, SONU, TARUN and UMESH. The rooms are 1, 2, 3, 4, 5 and 6. Each room of the guest house is coloured with different colours. Those colours are blue, green, yellow, black, pink and white. Each room accommodates two persons. ANIL, BUNTY, QABIL, REETU, TARUN and UMESH are the only males in the group. Female’s rooms are odd – numbered whereas male’s rooms are even-numbered. 

i. ANIL and BUNTY share room. CHOTU’s roommate is not DEVENDRA. 

ii. ESHA does not live in 6, which is yellow. Neither room 5 nor room 4 is blue or black. 

iii. The pink room is an odd number but it is not room 3. FATIMA lives in room 5 with D 

iv. PRASHANT’s roommate is not SONU. The blue room is even numbered. 

v. REETU lives in the green room whereas DEVENDRA lives in the white room. 

vi. SONU does not lives in room 3. TARUN’s room is blue. 

1. Who among the following are accommodated in the pink-coloured room? 

1 : ESHA and SONU 2 : CHOTU and SONU 3 : PRASHANT and CHOTU 4 : Data inadequate 5 : None of these 

Answer 4 : Data inadequate 

2. Who among the following are accommodated in room 3? 

1 : PRASHANT and CHOTU 

2 : PRASHANT and ESHA 

3 : CHOTU and ESHA 

4 : Data inadequate 

5 : None of these 

Answer 4 : Data inadequate 

3. In which ANIL and BUNTY are accommodated? 

1 : 2 2 : 4 3 : 6 4 : Data inadequate 5 : None of these 

Answer 3 : 6 

4. Which of the following statements are definitely true? 

i. UMESH is the partner of TARUN 

ii. QABIL is the partner of DEVENDRA

iii. REETU is the partner of QABIL

iv. UMESH is the partner of REETU 

1 : Only i 2 : Only ii 3 : Only iii 4 : Both i and ii 5 : None 

Answer 5 : None 

5. Which of the following statements is/are definitely false? 

(A) ANIL and BUNTY are accommodated in the yellow room 

(B) QABIL is accommodated either in the blue room or in the green room 

(C) CHOTU is accommodated either in the Pink room or in the black room 

(D) UMESH is accommodated in room 2 

1 : None 2 : Only D 3 : Only A & D 4 : Only B & D 5 : All are true 

Answer 2 : Only D

Directions (6-10): Study the following information carefully and answer the questions given below. 

A dealer sold six bikes – Avenger, Bullet, Champ, Desire, Enfield and Fazer – during a period of Monday to Saturday, one bike on each day. i. The bike Champ was sold at least before three bike ii. The bike Fazer was sold on Tuesday iii. Both the bike Bullet and Enfield were sold at least before one bike. iv. The bike Desire was sold immediately after the bike Champ. v. At least four bike were sold after the bike Enfield. 

6. How many bikes were sold after the bike Desire? 

1 : Can’t say 2 : 3 3 : 2 4 : 5 5 : None of these 

Answer 3 : 2

7. How many bikes were sold before the bike Fazer? 

1 : Can’t say 2 : 1 3 : 2 4 : 3 5 : None of these 

Answer 2 : 1 

8. The bike Avenger was sold immediately after: 

1 : Monday 2 : Tuesday 3 : Wednesday 4 : Friday 5 : Saturday 

Answer 4 : Friday 

9. If Ravi is the person who purchased the bike sold on Wednesday, then the bike purchased by him is: 

1 : Avenger 2 : Bullet 3 : Champ 4 : Desire 5 : Enfield 

Answer 3 : Champ 

10. Which is the bike sold on Saturday? 

1 : Bullet 2 : Can’t say 3 : Champ 4 : Desire 5 : None of these

 Answer 5 : None of these

You May Also Like: New Pattern Reasoning Questions | BOB AND DENA BANK PO 2017 | 04.05.2017

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.