mahendras New Pattern Quant Questions | BOB AND DENA BANK PO 2017 | 06.05.2017 ~ Daily Current Affairs,English,SBI PO,IBPS

Saturday, 6 May 2017

New Pattern Quant Questions | BOB AND DENA BANK PO 2017 | 06.05.2017



                                       New Pattern Quant Questions | BOB AND DENA BANK PO 2017 | 06.05.2017

Direction (1-5): Study the following table and answer the questions that follow. 



  New Pattern Quant Questions | BOB AND DENA BANK PO 2017 | 06.05.2017

Q1. What is the average invalid votes for village A for the given years(approximate)? 

(a)400 (b)425 (c)450 (d)375 (e)350 

Q2. If total vote polled in village B in year 2000 ,25% polled by females and total valid-female-votes are 1875 then find the number of valid votes polled by males ? 

(a)5675 (b)5825 (c)5450 (d)5950 (e)5725 

Q3. What is the average of valid votes polled in year 2000? 

(a)4750 (b)4600 (c)4850 (d)4700 (e)5150 

Q4.Total votes of village A in 2000 is what percent of valid votes polled in village C in 2010? 

(a) 29% (b) 35% (c) 37% (d) 42% (e) 44% 

Q5. Valid votes polled in village C in 2005 is by what percent less than total votes polled in village B in 2000? 

(a)39.50% (b)42.50% (c) 46.75% (d) 41.25% (e) 37.75%

Q6. A seller mark the price 50% above the cost price and give 10% discount on an item. While selling he cheats customer by giving 20% less in weight .Find his overall profit percent(approximate)? 

(a)26% (b)65% (c)68% (d)72% (e)76%

Q7. There are 81 liters pure milk in a container. One-third of milk is replaced by water in the container. Again one-third of mixture is extracted and equal amount of water is added. What is the ratio of milk to water in the new mixture? 

(a) 1 : 2 (b) 1 : 1 (c) 2 : 1 (d) 4 : 5 (e) None of these 

Q8. A is 2 years older than B while B is 3 year younger than C. The ratio of age of A 6 years hence and B 2 years ago is 5:3. What was age of C 6 years ago? 

(a)12 years (b)19 years (c)15 years (d)14 years (e) 21 years 

Q9. A, B and C started a business with their investments in the ratio 1 : 2 : 4. After 6 months A invested the half amount more as before and B invested same the amount as before while C withdrew th of his investment. Find the ratio of their profits at the end of the year. 

(a) 5 : 12 : 13 (b) 5 : 11 : 14 (c) 5 : 12 : 14 (d) 5 : 12 : 10 (e) None of these 

Q10. The average marks in Science subject of a class of 20 students is 68. If the marks of two students were misread as 48 and 65 of the actual marks 72 and 61 respectively, then what would be the correct average? 

(a) 68.5 (b) 69 (c) 69.5 (d) 70 

Answer

1. (a) 2. (e) 3. (d) 4. (c) 5. (b) 6. (c) 7. (d) 8. (d) 9. (c)  10. (b)

You May Also Like: New Pattern Quant Questions | BOB AND DENA BANK PO 2017 | 05.05.2017
Share:

SSC | CGL 2017 | Notification | Vacancy | Exam Date

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA

DIGI PAGE