mahendras Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" & NICL AO 2017 | 08.05.2017 | Daily Current Affairs, IBPS RRB, IBPS PO, IBPS Clerk, Govt. Job Alert, Bank PO, SSC, Online Test

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 8 May 2017

Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" & NICL AO 2017 | 08.05.2017

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Computer Knowledge Questions | NICL AO 2017 | 06.05.2017

1. Subclass is also called: 

a) Base Class

b) Child Class 

C) Derived Class and Super Class 

d) Child Class and Derived Class 

e) None of the above 

2. Which of the class definition has/have initialization bock: 

A) First 

b) My Class 

c) Second 

d) Third 

e) None of the above 

3. Which of the following does not have a super class: 

a) System 

b) Lang 

c) Exception 

d) Object 

e) None of the above 

4. A class is a variable of variable that is declared inside a class as: 

A) Final 

b) Static 

c) Abstract 

d) Extends 

e) None of the above 

5. Word Length of a Personal Computer is ______:

a) 4 Bits 

b) 8 Bits 

c) 16 Bits 

d) None of the above 

e) All of these

6. What do you call a single point on a computer screen? 

a) Cell 

b) Element 

c) Pixel 

d) None of the above 

e) All of these

7. Which one is the Low Level Language? 

a) Assembly 

b) Visual Basic 

c) Java 

d) C++ 

e) None of the above 

8. Which is a volatile memory: 

a) ROM 

b) BIOS 

c) PROM 

d) RAM 

e) None of the above 

9. The digital signals can be represented by: 

a) Binary Codes 

b) 0 and 1 

C) High and Low 

d) All of The Above 

e) None of the above 

10. FIFO scheduling is: 

a) Pre-emptive Scheduling 

b) Non Pre-emptive Scheduling 

c) Deadline Scheduling 

d) None of the above 

e) All of these

Solution

1-D 2-D 3-D 4-B 5-B 6-C 7-A 8-D 9-D 10-B

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.