mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 18 April 2017

STATIC GK QUIZ : 18.04.2017

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
STATIC GK QUIZ : 18.04.2017


1.Indian Institute of Chemical Biology is located at ?


a)Kolkata


b)Lucknow

c)Hyederabad

d)Durgapur

2.Jalikattu is associated with which india festival?


a)Pongal

b)Bihu

c)Dussehra

d)onam

3.Chemical name vinegar is

a)Acetic acid

b)Mallic acid

c)Citric acid

d)Tarteric acid

4.Who was the founder of Arya Samaj?

a)Swami Dayanad sraswati

b)Vivekanand

c)Debendranath tagore

d)Raja Ram Mohan Roy

5)Bridge is the technique used in?

a)Cricket

b)wrestling

c)Kabbadi

d)volleyball

6.The last governor general of free india?
a) Lord Mountbatten

b) Lord Irwin

c) Lord Wavell

d) C.Rajagopalacharya

7. Who is known as Iron Man of india ?

a)Subhash Chandra Bose

b)Sardar Vallabhai Patel

c) Swami Vivekanand

d)Lal bahadur shastri

8)Which is the Highest Gallantry Award in India?

a)Ashok Chakra

b)Param chakra

c)Veer chakra

d)Shourya Chakra

9)The famous Dilwara Temple are situated in?
a)Goa

b)Rajasthan

c)Maharashtra

d)Kerela

10) Dandia is a popular dance form of?
a)Maharashtra

b)Gujarat

c)Goa

d)Mizoram


ANSWER:-

1.(a) 2.(a) 3.(a) 4.(a) 5.(b) 6.(d) 7.(b) 8(b) 9.(b) 10.(b)






0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.