mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 22 April 2017

SSC CGL 2017 | GEOGRAPHY QUIZ | 22.04.2017

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC CGL 2017 | GEOGRAPHY QUIZ | 22.04.2017


1. Sariska and Ranthambore are the reserves for which of the following

A. Lion


B. Deer

C. Tiger

D. Bear

2. The World's largest island is

A. Greenland

B. Iceland

C. New Guinea

D. Madagascar

3. Rio Summit is associated with
A. Convention on Biological Diversity

B. Greenhouse gases

C. Ozone depletion

D. Wet lands

4. Polyploidy arises due to change in the

A. number of chromatids

B. structure of genes

C. number of chromosomes

D. structure of chromosomes

5. In which of the following States India's first Green Rail Corridor was recently launched

A. Karnataka

B. Maharashtra

C. Himachal Pradesh

D. Tamil Nadu

6. Which of these is a dwarf planet?

A. Neptune

B. Titan

C. Eris

D. Hydra

7. The Ghatampur thermal power plant recently approved by Cabinet is to be setup in

A. Rajasthan

B. Uttar Pradesh

C. Karnataka

D. Madhya Pradesh

8. What do you mean by 'Density of Population'?

A. Ratio of people living below poverty line to total population

B. Number of persons live per square kilometre

C. Number of persons in a city

D. Number of persons living per kilometre

9. Which is the main use of manganese?

A. Iron and steel industry

B. Bleaching powder

C. Insecticides

D. Batteries

10. The oldest oil well in India is at

A. Naharkatia

B. Lakhimpur

C. Hagrijan

D. Digboi

ANSWER:-

1
C
2
A
3
A
4
A
5
D
6
C
7
B
8
B
9
A
10
D


0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.