mahendras SSC CGL 2017 | GEOGRAPHY QUIZ | 13.04.2017 ~ Daily Current Affairs,English,SBI PO,IBPS

Thursday, 13 April 2017

SSC CGL 2017 | GEOGRAPHY QUIZ | 13.04.2017

SSC CGL 2017 | GEOGRAPHY QUIZ | 13.04.2017


1.Which one of the following Indian States leads in the production of rubber?

a)Tamil Nadu

b)Karnataka


c)Kerela

d)Andhara Pradesh

2. In which one of the following states is the Nanga Parbat peak located?


a)Sikkim

b)Himachal Pradesh

c)Jammu Kashmir

d) Uttarakhand

3. The Brahmaputra is also called?

a) Burlun-buthur

b)Tasangpo-Brahmaputra

c)Yarlung –Tsangpo

d)All of the above

4. Which of the following countries share longest land boundary with India?

a)Bangladesh

b)Nepal

c)Bhutan

d)None of the above

5.The Nagarjuna Sagar project is constructed on the which of the following river

a)Kaveri

b)Brahmaputra

c)Krishna

d)Ganga

6. Which is the oldest oil field in india?

a)Digboi in Assam

b)Bombay High

c)Mangala area

d)None of the above

7. This is the largest mangrove forest not in India but in the world?


a)Pichavaram

b)Pitara

c)Sundarbans

d)Bhitarkanika

8.Jaldapara sanctuary is located in which of the following states?

a) Assam

b) Jharkhand

c) West Bengal

d) Gujarat

9.The study of Earthquake is known as?

a)Cosmology

b)Seismology

c)Pathology

d)Ecology

10.Which among the following layer helps in long distance communication?

a)Mesosphere

b)Thermosphere

c) Troposphere

d) Exosphere

ANSWER :
1.(c) 2.(c) 3.(d) 4.(a) 5.(c) 6.(a) 7.(c) 8.(c) 9.(b) 10.(b)
Share:

ONE EXAM FOR ALL PUBLIC AND PRIVATE SECTORS | अब सरकारी और प्राइवेट जॉब के लिए एक ही एग्जाम !

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA

DIGI PAGE