mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 10 April 2017

Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 10.04.2017

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
  Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 10.04.2017

1. How many three digit numbers are exactly divisible by 6?

1. 140

2. 150

3. 160

4. 180

5. None of these

SOL : 150

2. The smallest number which when divided by 18, 24, 38 and 42 leaves the remainder 15, 21, 35 and 39 respectively is :-

1. 6856

2. 9573

3. 9887

4. 7305

5. None of these

SOL : 9573

3. The L.C.M. of three numbers is 4752 and H.C.F. is 6. If the two numbers are 48 and 66, find the third number.

1. 32

2. 46

3. 54

4. 58

5. None of these

SOL : 54

4. The profit earned after selling an article for Rs. 878 is the same as loss incurred after selling the article for Rs. 636. What is the cost price of the article?

1. Rs. 730

2. Rs. 757

3. Rs. 763

4. Rs. 749

5. None of these

SOL : Rs. 757

5. A trader bought 40 kgs of wheat at Rs. 12.50 per kg. and 25 kgs of it Rs. 15.10 per kg. He mixed them together. At what rate should he sell the mixture to earn 10% profit?

1. Rs. 15.65

2. Rs. 15.89

3. Rs. 14.85

4. Rs. 13.89

5. None of these

Sol : Rs. 14.85

6. Two numbers are in the ratio 5:4 and their difference is 10. Find the smaller number.

1. 32

2. 40

3. 48

4. 62

5. None of these

Sol : 40

7. If A : B = 3 : 4, B : C = 5 : 7 and C : D = 8 : 9, then the ratio of A : D is-

1. 7 : 9

2. 9 : 13

3. 13 : 9

4. 10 : 21

5. None of these

Sol : 10 : 21

8. Three pots of size 3 litres, 4 litres and 5 litres contain mixture of milk and water in the ratio 2:3, 3:7 and 4:11 respectively. The contents of all the three pots are powered in to a single vessel. Find the ratio of milk to water in the resultant mixture.

1. 9 : 21

2. 13 : 29

3. 14 : 31

4. 13 : 17

5. None of these

Sol : 14 : 31 

9. Six years back Rahul was half of that of Neelu in age. Four year hence, the respective ratio of their ages would be 3:5. How old is Neelu at present?

1. 32 years

2. 48 years

3. 56 years

4. 46 years

5. None of these

Sol : 46 years

10. Nadeem invested Rs. 15000 at invest at the rate 10% p.a. for one year. If the interest is compound every six months what amount, will Nadeem get at the end of the year?

1. Rs. 16549.50

2. Rs. 16537.50

3. Rs. 16542.50

4. Rs. 16539.80

5. None of these

Sol : Rs. 16537.50

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.