mahendras Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 22.04.2017 ~ Daily Current Affairs,English,SBI PO,IBPS

Saturday, 22 April 2017

Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 22.04.2017

   Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 21.04.2017

1. In an election between two candidates one candidate get 40% vote and lose by 100 vote. Find the total number of votes?

1. 400

2. 500

3. 600

4. 700

5. None

Sol : 500

2. The side of the square is measured wrongly by 4 % more. How much percentage error in its area? 

1. 8%

2. 8.16%

3. 4%

4. 4.16%

5. None

Sol : 8.16%

3. By selling 33 article the loss incurred by the trader is equal to S.P of 11 article. Find loss or profit percentage?

1. 33.33%

2. 20%

3. 50%

4. 25%

5. None

Sol : 25%

4. 80 litre of mixture contain milk and water in the ratio 3: 2. How much milk is added to the mixture so that milk becomes double of water?

1. 12

2. 14

3. 16

4. 20

5. None

Sol : 16

5. If a boat takes 42 minute to go to 7 km upstream. If the velocity of stream is 3 km/hr. then find the speed of boat in still water?

1. 4.2 km/hr

2. 9 km/hr

3. 13 km/hr

4. 21 km/hr

5. None

Sol : 13 km/hr

6. A radio seller gives a discount of 7 % on the M.R.P. if he sells at a discount of 9 % then he get 15 rupees less. Find the M.R.P of the radio?

1. 1040

2. 750

3. 161.20

4. 1500

5. None

Sol : 750

7. A 160 metre long train crosses a 160 metre long platform in 16 second. Find the speed of the train?

1. 45

2. 60

3. 72

4. 75

5. None

Sol : 72 

8. The sum of two digit number is 12. If the digit is interchanged the number is formed 18 more than the original number. Find the original number.

1. 93

2. 84

3. 57

4. 56

5. None

Sol : 57

9. Ram goes to his school from his house at a speed of 4 km/hr and returns at a speed of 5 km/hr. if he takes 7 hours in going and coming, the distance between his house and school is?

1. 10 km

2. 12 km

3. 15 km

4. 20 km

5. None

Sol : 20 km

10. Find the sum of all prime numbers between 20 and 60 ?

1. 320

2. 326

3. 357

4. 363

5. None

Sol : 363



Share:

MKB | Maths ka Bahubali | Promo | Coming On 26-April-2017

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI PAGE

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA