mahendras Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 13.04.2017 ~ Daily Current Affairs,English,SBI PO,IBPS

Thursday, 13 April 2017

Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 13.04.2017

  Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 13.04.2017


1. What is the least number to be added to 3115 to make it a perfect square?

1. 15

2. 16

3. 20

4. 21

5. 28

Sol: (4) 21

2. The product of two consecutive even number is 4224. What is smaller number?

1. 66

2. 64

3. 62

4. 56

5. 54

Sol: (2) 64

3. What is 268 times 186?

1. 50128

2. 46256

3. 53298

4. 46625

5. 49848

Sol: (5) 49848

4. If the value of 49a + 49b = 6272, what is the average of a and b?

1. 64

2. 74

3. 84

4. 62

5. 80

Sol: (1) 64

5. The average of 5 consecutive even numbers A, B, C, D and E is 48. What is the product of B and D?

1. 2196

2. 2448

3. 2300

4. 2282

5. 2400

Sol: (2) 2300

6. The cost of 20 chairs and 32 tables is Rs. 9672. What is the cost of 5 chairs and 8 tables?

1. Rs. 2238

2. Rs. 2456

3. Rs. 2682

4. Rs. 2418

5. Rs. 2582

Sol: (4) Rs. 2418

7. If x + y = 25 and xy = 96. What is the value of the sum of squares of x and y?

1. 433

2. 336

3. 282 

4. 520

5. 372

Sol: (1) 433

8. In how many different ways can the letters of word 'WORD' be arranged?

1. 6

2. 12

3. 24

4. 60

5. 120

Sol: (3) 24

9. 24 women can complete a piece of work in 26 days. In how many days can 8 women do the same piece of work?

1. 96 

2. 84

3. 68

4. 54

5. 78

Sol: (5) 78

10. A canteen requires 11 dozen bananas per day. How many bananas will it require for 6 weeks?

1. 5544

2. 462

3. 468

4. 5616

5. 5522

Sol: (1) 5544
Share:

Maths ka Bahubali | EPISODE 1 | 26.04.2017 | 10 A.M.

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI PAGE

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA