mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 19 April 2017

English Language Questions | NIACL Assistant 2017 | 19.04.2017

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
  English Language Questions | NIACL Assistant 2017 | 19.04.2017


Directions (Q. 1-10): In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each sentence there are five pairs of words denoted by numbers (1), (2), (3), (4) and (5). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete. 

1. His recorded confession that was ------ at a press conference within weeks of his arrest in March 2016 appeared to have been -----.

(1) Changed, spliced

(2) Broadcasted, completed

(3) Broadcast, spliced

(4) Spliced, broadcast

(5) Telecast, spliced

Ans-3

2. The order is likely to further fuel the debate over the effects of ------ from mobile phone towers with a section of activists feeling ------.

(1) Radiation, Vindication

(2) Radiate, Vindication

(3) Radiation, Vindicate

(4) Diffusion, vindicated

(5) Estimation, grown

(6) Ans-1

3. Though the IIMs are a ------ part of the higher education landscape in the country, they have always occupied a ------ large space in the public imagination.

(1) Tiny, proportionately

(2) Minuscule, disproportionately

(3) Big, ultimately

(4) Minuscule, disproportionate

(5) Valuable, negated

Ans-2

4. The comments were in stark ------ to the company’s initial response, in which it seemed to at least ------ blame the passenger, inflaming worldwide outrage.

(1) Aggression, completely

(2) Contrast, partially

(3) Contrast, initially

(4) Assertion, partially

(5) Ignorant, completely

Ans-(2)

5. A conventional mining or ------ process that uses a concrete spray to form the tunnel ------, or the use of a boring machine that lays the lining as it moves through the ground.

(1) Emission, filling

(2) Excavation, quilting

(3) Emission, lining

(4) Excavation, lining

(5) Lining, filling

Ans-(4)

6. If one is looking for------ for the Hindu obsession with cows, one need look no further than the Hindu Constitution, ------ known as India’s Constitution.

(1) Sources, otherwise

(2) Resources, otherwise

(3) Sources, in fact

(4) Resources, lest

(5) Sources, unless

Ans-1

7. The skills, knowledge and understanding will be ------ in current business theory and practice and reflect the ------nature of organisations, their functions and their decision-making processes.

(1) Imbedded, integrated

(2) Embedded, interacted

(3) Embedded, integrated

(4) Enclosed, combined

(5) Integrated, embedded

Ans- 3

8. Police said the cause of the ------, at Hochsten outside the city, was unclear, but added there had been no evidence of any threat to ------.

(1) Concussions, supporters

(2) Explosions, co-workers

(3) Detonations, followers

(4) Concussions, followers

(5) Explosions, supporters

Ans-5

9. Most of the ------ near the English Channel is now ------ to the charred remains of wooden shelters and sparse belongings of the migrants.

(1) Camp, reduced

(2) Reduced, camp

(3) Posture, subtracted

(4) Camp, subtracted

(5) Posture, reduced

Ans-1

10. The human resource policies of the company will also provide with the ------ that, part of the policy of the company can be ------ and favoured by the governmental agencies or trade unions.

(1) Commission, governed

(2) Provision, governed

(3) Precaution, conducted

(4) Provision, conducted

(5) Commission, conducted

Ans-2

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.