mahendras English Language Questions | NIACL Assistant 2017 | 15.04.2017 ~ Daily Current Affairs,Reasoning Questions,English,SBI PO,IBPS

Saturday, 15 April 2017

English Language Questions | NIACL Assistant 2017 | 15.04.2017

English Language Questions | NIACL Assistant 2017 | 15.04.2017

Directions (1-10): In each question below, a sentence is given with a part of it printed in bold type. That part may contain a grammatical error. Each sentence is followed by phrases (1), (2), (3) and (4). Find out which phrase should replace the phrase given in bold to correct the error, if there is any, and to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and no correction is required (5) mark as the answer.

1. Though he did not identify the dead, there was enough for her to realise it may be her husband.

1) It can be her husband.

2) he can be husband.

3) it could be her husband.

4) It could her husband.

5) No improvement

Ans-3

2. He points to the flight of businesses northwards to set up headquarters, and the e-commerce/startup culture that has taken root in the area.

1) Points to the flight to businesses

2) Point to the flight of businesses

3) Points for the flight to business

4) Point to the flight of business.

5) No improvement.

Ans- 5

3. With violence continuing unabated and the Assad regime not showing any realistic interest in settling the crisis, even hopes for peace and normal life look surreal. 

1) Showing any real interest in settling

2) Showed any real interest in settling

3) Showing some real interest in settling

4) Show any real interest in settling

5) No improvement

Ans-1

4. The popular aspiration is for a modern system that offers higher quality travel with low risk of accidents, while industry wants smooth freight transfer. 

1) Offer high quality travel with

2) Offers highest quality travel with

3) Offers high quality travel with

4) Offered high quality with

5) No improvement

Ans- 3

5. Any such operation that uses false pretences, with its necessary violation of the interviewee’s trust and privacy, must serve a larger public interest that far outweighs such violation.

1) Its necessary violation of 

2) It’s necessary violation of

3) Its necessity violation of

4) It’s necessary violating of

5) No improvement

Ans-1

6. The importance of cooperation between the executive and the judiciary in dealing with the unacceptably high number of pending cases in the country cannot be overemphasised.

1) The unacceptable high number

2) The unacceptable higher number

3) The unacceptably highly number

4) The unacceptable highest number

5) No improvement

Ans-5

7. Forgiving loan burdens is powerful political gesture that glosses over the fact that governments have had little patience to make agriculture a sustainable economic activity with efficient linkages to formal markets.

1) Forgiven loan burdens is a powerful

2) Forgiving loan burdens are a powerful

3) Forgiven loan burdens are a powerful

4) Forgiving loan burdens is a powerful

5) No improvement

Ans-4

8. The GST Council has managed to thrash out a consensus on several issues relating to the administration and the legislative provisions for the new tax system within six months.

1) On several issue relating

2) On several issues relating

3) On several issue related

4) On several issue relate

5) No improvement

Ans-2

9. Recently, four new foreign investors and a few domestic players have expressed interest upon managing operations at state-run airports such as Jaipur and Ahmedabad.

1) At managing operations at state-run airports.

2) On managing operations at state-run airports

3) At managing operations at state-run airports

4) In managing operations at state-run airports

5) No Improvement

Ans-4

10. Both acts raise the question on whether law and governance are progressive movements towards justice or rhetorical acts which reveal deeper paranoid fears that we need to confront.

1) Movement towards justice or rhetorical acts

2) Movement towards justice and rhetorical acts

3) Movement towards justice or rhetoric acts

4) Movement toward justice or rhetorical acts

5) No Improvement

Ans-1
Share:

Preparing For SSC CGL 2017 ?

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA

DIGI PAGE