mahendras Computer Knowledge Questions | NIACL Assistant 2017 | 15.04.2017 ~ Daily Current Affairs,Reasoning Questions,English,SBI PO,IBPS

Saturday, 15 April 2017

Computer Knowledge Questions | NIACL Assistant 2017 | 15.04.2017

Computer Knowledge Questions | NIACL Assistant 2017 | 15.04.2017

1.Which of the following memories is an optical memory?

A. Floppy Disk
B. Bubble Memories
C. CD–ROM
D. Core Memories
E. None of these


2. DNS refers to

A. Data Number Sequence
B. Digital Network Service
C. Domain Name System
D. Disk Numbering System
E. None of these

3.Java was originally invented by

A. Oracle
B. Microsoft
C. Novell
D. Sun
E. None of these

4.The unit of speed used for super computer is

A. KELOPS
B. GELOPS
C. MELOPS
D. All of these
E. None of these

5.Whose trademark is the operating system UNIX?

A. Motorola
B. Microsoft
C. BELL Laboratories
D. AshtonTate
E. None of these

6.The first mechanical computer designed by Charles Babbage was called

A. Abacus
B. Analytical Engine
C. Calculator
D. Processor
E. None of these

7.Which of the following is the most powerful type of computer?

A. Super–micro
B. Super conductor
C. Super computer
D. Megaframe
E. None of these

8.Which gate is a single integrated circuit?

A. Gate
B. Mother Board
C. Chip
D. CPU
E. None of these

9. C is

A. A third generation high level language
B. A machine language
C. An assembly language
D. All of the above
E. None of these

10.Web pages are written using

A. FTP
B. HTTP
C. HTML
D. URL
E. None of these


ANSWER

1. c
2. b
3. d
4. b
5. c
6. b
7. c
8. a
9. a
10. c


Share:

Preparing For SSC CGL 2017 ?

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA

DIGI PAGE