mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 18 March 2017

Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 18.03.2017

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Quant Questions | NIACL Assistant 2017

1. What will come in place of question mark (?) in the following number series ?


7 9 15 49 191 ?

1. 214

2. 215

3. 216

4. 217

5. 220


Ans : 3. 216


2. What will come in place of question mark (?) in the following number series?

7846 ? 5796 4571 3202

1. 6588

2. 6358

3. 6885

4. 6558

5. 6585


Ans : 3. 6885 

3. When 335 is added to 5A7, the result is 8B2. 8B2 is divisible by 3. What is the largest possible value of A?

1. 8

2. 2

3. 1
4. 4 

5. 5

Ans : 4. 4 


4. A rectangular grassy lawn is 18 m by 12 m. It has a gravel path 1.5 m wide all around it on the outside. What is the area of the path?

1. 99 m2 

2. 89 m2 

3. 79 m2 

4. 69 m2 

5. None of these

Ans : 1. 99 m2 

5. Three persons undertake to complete a piece of work for Rs 1200. The first person can complete the work in 8 days, second person in 12 days and third person in 16 days. They complete the work with the help of a fourth person in 3 days. What does the fourth person get? 

1. 180 

2. 200 

3. 225 

4. 250 

5. None of these

Ans : 3. 225 

6. Successive discount of 10 % and 30 % are equivalent to a single discount of :

1. 40 % 

2. 35 % 

3. 38 % 

4. 37 %

5. None of these

Ans : 4. 37 %


7. The difference between the simple interest received from two different sources on Rs 1500 for 3 years is Rs. 13.50. The difference between their rate of interest is : 

1. 0.1 % 

2. 0.2 % 

3.  0.3 % 

4. 0.4 % 

5. 0.5 % 

Ans : 3.  0.3 % 

8. A number is doubled and 9 is added. If the resultant is trebled, it becomes 75. What is that number? 

1. 

2. 

3. 3.5 

4. 10

5. None of these

Ans : 2. 

9. If p : q = r : s = t : u = 2 : 3 then (mp +nr +ot) : (mq + ns + ou) is equal to :

1. 1 : 2

2. 1 : 3

3. 2 : 3

4. 3 : 2


5. None of these

Ans : 3. 2 : 3 

10. A thief is reported by a policeman from a distance of 200 m. the thief starts running and the policeman chases him. The thief and the policeman run at the rate of1o k.m and 11 k.m per hour respectively. What is the distance between them after 6 minutes

1.100 m 

2.190 m 

3.200 m 

4.150 m

5. None of these

Ans : 1.100 m 

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.