mahendras General Awareness Questions | NIACL Assistant 2017 | 18.03.2017 ~ Daily Current Affairs,Reasoning Questions,English,SBI PO,IBPS

Saturday, 18 March 2017

General Awareness Questions | NIACL Assistant 2017 | 18.03.2017

General Awareness Questions | NIACL Assistant 2017

Q1. In Budget 2017-18 FINANCE MINISTER used a word- the budget of 'FUTURE'. What does first "U" stand for in word Future?

1. Urban development

2. Underpriviliged

3. Under development

4. Uneducated

5. None of the above

Ans. 2

Q2. Coverage under e-NAM has been increased from 250 APMCs to 585 APMCs. What does "NAM" stand for?

1. National assets market

2. National agriculture market

3. National agricultural market

4. Non Assets Market 

5. None of these

Ans. 3

Q3. What is the maximum cash donation any political party can receive from one source, as proposed in the Budget?

1. Rs. 20,000

2. Rs. 2,00000

3. Rs. 2,000

4. Rs. 3 lakh

5. None of these

Ans. 3

Q4. How much surcharge on individuals earning an income between Rs. 50 lakh to Rs. 1 crore has been proposed in Budget 2017-18?

1. 10% 

2. 20%

3. 15%

4. 25%

5. None of these

Ans. 1

Q5. The FM informed that the Union Government has accepted a suggestion by SIT Team on Black Money to ban cash transactions above?

1. INR 3 lakhs

2. INR 5 lakhs

3. INR 2.5 lakh

4. INR 4 lakh

5. None of these is correct

Ans. 1

Q6. What is the new percentage of FDI entering through automatic route at present according to FM in the Budget 2017-18?

1. 49%

2. 74%

3. 90%

4. 100%

5. none is corect

ANS. 3

Q7. Which facility is announced for senior citizens in Budget 2017-2018?

1. coach mitra

2. Aadhaar-enabled smart cards

3. BHIM app

4. UPI

5. USSD Code

Ans. 2

Q8. How many special tourism zones have been praposed by government in budget 2017-18?

1. two 

2. three

3. four

4. five

5. six

Ans. 4

Q9. In the budget 2017-18, 100% rural electrification will be archived by-

1)May 2017

2)May 2018

3)May 2019 

4)May 2020

5)May 2022

Answer-2

Q10. In the budget 2017-18, Unmanned level crossings to be eliminated by -

1)2018

2)2019

3)2020

4)2021

5)2022

Answer-3



Share:

Preparing For SSC CGL 2017 ?

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA

DIGI PAGE