mahendras

Subscribe Mahendras Youtube Channel | Join Mahendras Telegram Channel | Like Mahendras Facebook Page | Online Admission

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 25 March 2020

SSC CHSL Quiz : English Language | 25-03-2020

Priyanka Mahendras

SSC  CHSL Quiz : English Language | 19-03-2020







As SSC CHSL notification is out and candidates have started their preparation for this exam. Mahendras also has started special quizzes for this examination. This series of the quizzes is based on the latest pattern of the SSC CHSL examination. Regular practice of the questions included in the quizzes will boost up your preparations and it will be very helpful in scoring good marks in the examination.


Q.1-3. Improve the underlined part of the sentence.


1 Yoga Nidra is literally yoga sleep, the state between sleeping and waking.

A. literal yogic sleep

B. literally yogic sleeping

C. literally yogic sleep

D. No improvement

2 Kushagra believes that the infusion of outdoors into the interiors bring in positive energy.

A. brings

B. had brought

C. was brought

D. No improvement


3. The largest dairy milk in south India is slated to commence production on a 14-acre plot at Nandi Cross.


A. dairy milk in the south India

B. milk dairy in south India

C. dairy milk on the south India

D. No improvement

4 In the following question, four alternatives are given for the idiom/phrase given. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase and mark it as your answer.
On tenterhooks

A. on a high position

B. on the ground

C. in a state of suspense and anxiety

D. in a very easy way

5. In the following question, four alternatives are given for the idiom/phrase given. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase and mark it as your answer.

To cut a sorry figure

A. to avoid saying sorry

B. to become very weak

C. to ignore a bad person

D. to make a poor show

6. In the following question, four alternatives are given for the idiom/phrase given. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase and mark it as your answer.
Give cold shoulder

A. to reject

B. to strike

C. to ignore

D. to calm


7 In the following question, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given sentence and mark it as your answer.


One who can use either of his hands with ease.

A. Amateur

B. Expert

C. Ambidextrous

D. Gluttonous

8. In the following question, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given sentence and mark it as your answer.
Member of a band of robbers.

A. Dacoit

B. Brigand

C. Thief

D. Pirate


9 In the following question, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given sentence and mark it as your answer.

One who is neither intelligent nor dull.

A. Tolerate

B. Commoner

C. Mediocre

D. Diligent

10 In the following question, choose the word most similar in meaning to the given word and mark your answer.

Supercilious

A. Indifferent

B. Haughty

C. Annoyed

D. Angry


Answers


1. (C)

2. (A)

3. (B)

4. (C)

5. (D)

6. (C)

7. (C)

8. (B)

9. (C)

10. (B)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.