mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 16 April 2018

Test Your Vocabulary | For SBI Clerk / IDBI Exam | 16-04-18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Test Your Vocabulary | For SBI Clerk / IDBI Exam | 16-04-18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

1. Choose the Synonym of ‘CONVICTION’

(a) Lain

(b) Breakthrough

(c) Camaraderie

(d) Faith

2. Choose the Antonym of ‘DOGMATIC’

(a) Combined

(b) Distrust

(c) Ambiguous

(d) Amorphous

3. Choose the Synonym of ‘PROFOUND’

(a) Dull

(b) Intelligent

(c) Miniscule

(d) Effeminate

4. Choose the Antonym of ‘CALLOUS’

(a) Boast

(b) Similarity

(c) Caring

(d) Relation

5. Choose the Synonym of ‘FRUGAL’

(a) Mourning

(b) Ignorance

(c) Wasteful

(d) Impasse 

6. Choose the Antonym of ‘FORMIDABLE’

(a) Outlaw

(b) Bizarre

(c) Absurd

(d) Friendly

7. Choose the Synonym of ‘THRIFT’

(a) Outlaw

(b) Amity

(c) Parsimony

(d) Immigrant

8. Choose the Synonym of ‘PROVIDENCE’

(a) Supplement

(b) Backing

(c) Quarry

(d) Deity

9. Choose the Antonym of ‘OBDURATE’

(a) Harsh

(b) Failure

(c) Stubborn

(d) Amenable

10. Choose the Antonym of ‘TORMENT’

(a) Affliction

(b) Cheer

(c) Venial

(d) Delight

Answers:-

1-(d)

2-(c)

3-(b)

4-(c)

5-(c)

6-(d)

7-(c)

8-(d)

9-(d)

10-(b)




Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.