mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 16 April 2018

SSC CPO : English Language Quiz | 16 - 04 - 18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
SSC CPO : English Language Quiz | 16 - 04 - 18
In SSC examination the English section is completely based on the grammar rules so, you need to focus on the grammar part of English. Learn all the basic concepts and rules of grammar that will increase your marks in the examination. It has been seen that there is a change in the exam pattern of  English in some recent exams; some section were skipped while some sections were added but the basic things were same so you need to practice more on grammar rules to cover all the aspects of English. It is the most scoring section and is less time consuming. Mahendra Guru provides you English Language Quiz for SSC examination based on the latest pattern so that you can practice on regular basis. It will definitely help you to score good marks in the exam. It is the most important section for all the govt exams like IBPS PO/ Clerk/SO/RRB, RBI, SBI, Insurance, SSC-MTS, CGL, CHSL, State Level and other Competitive exams.

Mahendra Guru provides you with an SSC Quiz of English Language on daily basis to help you in your preparation for Govt jobs. Mahendra Guru also provides you with important notes and study material for all subject and test through its website, Mahendra Guru App and YouTube channel apart from it Speed Test Portal. Most of these preparation products are also available for purchase at my shop. You can also visit Mahendras.org to get more information about our endeavours for your success. You can also study in detail through our Emahendras Facebook and Mahendra Guru YouTube channel of English.


Q1-10 In the following passage, some of the words have been left out. First read the passage over and try to understand what it is about. Then fill in the blanks with the help of the alternatives given. 

Water shortages ______ (1) to recent studies, hit the poor population hardest, both economically and in terms of their health. They are hit hardest _____ (2) the ______ (3) of impure water, and in some parts of Asia they _____ (4) 20 to 60 times more for water ______ (5) those I wealthier districts ______ (6) the water ______ (7) to be delivered by donkey cart. In some parts of the world, half the ______ (8) of the poorest families is _____ (9) on water, which is often impure. For boiling the water the people use wood, which ______ (10) the indoor and outdoor atmosphere of crowded cities denudes the countryside of vegetation. 

Q.1. Choose the correct option for (1) 

A. responding 

B. according 

C. agreeing 

D. pertaining 

Q.2. Choose the correct option for (2)

A. to 

B. upon 

C. above 

D. by 

Q.3. Choose the correct option for (3) 

A. nourishment 

B. effects 

C. comfort 

D. facility 

Q.4. Choose the correct option for (4) 

A. pay 

B. obtain 

C. restrict 

D. return 

Q.5. Choose the correct option for (5) 

A. for 

B. beyond 

C. above 

D. than 

Q.6. Choose the correct option for (6)

A. because 

B. despite 

C. although 

D. also 

Q.7. Choose the correct option for (7) 

A. was 

B. were 

C. has 

D. might 

Q.8. Choose the correct option for (8) 

A. joy 

B. income 

C. profit 

D. benefit 

Q.9. Choose the correct option for (9) 

A. earned 

B. finalized 

C. devoted 

D. spent 

Q.10. Choose the correct option for (10) 

A. preserves 

B. encourages 

C. consumes 

D. pollutes 

ANSWERS
1.(B) 
2. (D) 
3. (C) 
4. (A) 
5. (D) 
6. (A) 
 7. (C) 
8. (B) 
9. (D) 
10. (D)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.