mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 5 March 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk Exam | 05 - 03-18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Test Your Vocabulary For SBI Clerk Exam | 28 - 02 -18


Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

.1. Find the antonyms of incite

(A) Encourage

(B) Provoke

(C) Urge

(D) Block

2. Find the antonyms of atrophy
(A) Decline

(B) Diminution

(C) Downfall

(D) Betterment

3. Find the antonyms of glimmer


(A) Dullness

(B) Flash

(C) Sparkle

(D) Gleam

4. Find the antonyms of scatter

(A) Discard

(B) Distribute

(C) Divide

(D) Hold

5. Find the antonyms of eject

(A) Dismiss

(B) Accept

(C) Dump

(D) Eliminate

6. Find the antonyms of engage

(A) Employ

(B) Shun

(C) Enlist

(D) Appoint

7. Find the antonyms of rapture


(A) Cheer

(B) Cool

(C) Glory

(D) Depression

8. Find the antonyms of hallucination

(A) Dream

(B) Delusion

(C) Reality

(D) Mirage

9. Find the antonyms of wraith

(A) Vision

(B) Shadowy

(C) Spirit

(D) Reality

10. Find the antonyms of apparition

(A) Haunt

(B) Visitant

(C) Fact

(D) Chimera

Answer- 1. (D) 2. (D) 3. (A) 4. (D) 5. (B) 6. (B) 7. (D) 8. (C) 9. (D) 10. (C)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.