mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 3 March 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk Exam | 03- 03-18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Test Your Vocabulary For SBI Clerk Exam | 28 - 02 -18


Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.
1. Find the antonyms of extenuate

(A) Lessen

(B) Mitigate

(C) Decrease

(D) Increase

2. Find the antonyms of rust

(A) Corrosion

(B) Blight

(C) Wear

(D) Growth

3. Find the antonyms of spark

(A) Flash

(B) Trace

(C) Dullness

(D) Fix

4. Find the antonyms of abet

(A) Assist

(B) Incite

(C) Condemn

(D) Halt

5. Find the antonyms of harmonize

(A) Correspond

(B) Unify

(C) Match

(D) Conceal

6. Find the antonyms of accumulate

(A) Contract

(B) Accrue

(C) Acquire

(D) Assemble

7. Find the antonyms of abhor

(A) Despise

(B) Detest

(C) Hate

(D) Admire

8. Find the antonyms of delectation

(A) Amusement

(B) Delight

(C) Elation

(D) Sorrow

9. Find the antonyms of Elysium

(A) Dislike

(B) Paradise

(C) Felicity

(D) Eternity

10. Find the antonyms of aberration

(A) Oddity

(B) Quirk

(C) Delusion

(D) Normality

Answer- 1. (D) 2. (D) 3. (C) 4. (D) 5. (D) 6. (A) 7. (D) 8. (D) 9. (A) 10. (D)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.