mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 1 March 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk Exam | 01 - 03-18

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Test Your Vocabulary For SBI Clerk Exam | 28 - 02 -18


Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.
1. Find the antonyms of eradicate

(A) Destroy

(B) Remove

(C) Demolish

(D) Bear

2. Find the antonyms of manumit


(A) Free

(B) Absolve

(C) Bind

(D) Acquit

3. Find the antonyms of condemn

(A) Blame

(B) Convict

(C) Censure

(D) Approve

4. Find the antonyms of discredit

(A) Blame

(B) Defame

(C) Degrade

(D) Commend

5. Find the antonyms of corrosion

(A) Disintegration

(B) Decay

(C) Rust

(D) Construction

6. Find the antonyms of invariable

(A) Constant

(B) Regular

(C) Same

(D) Changeable

7. Find the antonyms of transient

(A) Enduring

(B) Temporary

(C) Fleeting

(D) Brief

8. Find the antonyms of ephemeral

(A) Momentary

(B) Passing

(C) Short

(D) Lasting

9. Find the antonyms of compile

(A) Assemble

(B) Amass

(C) Accumulate

(D) Destroy

10. Find the antonyms of marshal


(A) Organize

(B) Guide

(C) Confuse

(D) Conduct

Answer- 1. (D) 2. (C) 3. (D) 4. (D) 5. (D) 6. (D) 7. (A) 8. (D) 9. (D) 10. (C)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.