Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Wednesday, 14 March 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk Prelims Exam | 14 - 03-18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk Prelims Exam | 14 - 03-18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability

1. Find the antonym of adoration 

(A) Admiration 

(B) Devotion 

(C) Disrespect 

(D) Esteem

2. Find the antonym of denunciation 

(A) Condemnation 

(B) Compliment 

(C) Censure 

(D) Criticism

3. Find the antonym of loquacious 

(A) Talkative 

(B) Chatty 

(C) Garrulous 

(D) Subdued

4. Find the antonym of restrained 

(A) Calm 

(B) Quiet 

(C) Reticent 

(D) Bold

5. Find the antonym of shrinking 

(A) Shy 

(B) Declining 

(C) Timid 

(D) Bold

6. Find the antonym of extroverted 

(A) Outgoing 

(B) Friendly 

(C) Social 

(D) Introverted

7. Find the antonym of sophisticate 

(A) Adulterate 

(B) Corrupt 

(C) Degrade 

(D) Purify

8. Find the antonym of denature 

(A) Aid 

(B) Alloy 

(C) Cut 

(D) Defile

9. Find the antonym of gregarious 

(A) Friendly 

(B) Affable 

(C) Sociable 

(D) Cold 

10. Find the antonym of vilification 

(A) Praise 

(B) Alimony 

(C) Calumny 

(D) Slander

Answer- 1. (C) 2. (B) 3. (D) 4. (D) 5. (D) 6. (D) 7. (D) 8. (A) 9. (D) 10. (A) 

Copyright © 2017-18 All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.