mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Friday, 23 February 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 23 - 02 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 23 - 02 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

1. Find the antonyms of mulct 

(A) Punish 

(B) Penalize 

(C) Forfeit 

(D) Reward

2. Find the antonyms of ribald

(A) Vulgar 

(B) Coarse 

(C) Racy 

(D) Refined

3. Find the antonyms of rejuvenate 

(A) Renew 

(B) Renovate 

(C) Refresh 

(D) Kill 

4. Find the antonyms of revivify 

(A) Agitate 

(B) Review 

(C) Animate 

(D) Arouse

5. Find the antonyms of enervate 

(A) Tire 

(B) Debilitate 

(C) Disable 

(D) Assist

6. Find the antonyms of exotic 

(A) Alien 

(B) Alluring 

(C) Boring 

(D) Bizarre

7. Find the antonyms of glamorous 

(A) Attractive 

(B) Charming 

(C) Classy 

(D) Plain

8. Find the antonyms of repulsive 

(A) Beautiful 

(B) Offensive 

(C) Creepy 

(D) Hateful

9. Find the antonyms of vile 

(A) Offensive 

(B) Comforting 

(C) Appalling 

(D) Horrible

10. Find the antonyms of desirous 

(A) Aspiring 

(B) Hopeful 

(C) Wishful

(D) Reluctant



Answer- 1. (D) 2. (D) 3. (D) 4. (A) 5. (D) 6. (C) 7. (D) 8. (A) 9. (B) 10. (D)

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.