mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 10 February 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 10 - 02 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 10 - 02 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.

1. Find the antonym of success 

(A) Forfeit 

(B) Boom 


(C) Fame 


(D)Gain 


2. Find the antonym of triumph 


(A) Happiness 


(B) Celebration 


(C) Disaster 


(D)Pride 


3. Find the antonym of agony


(A) Health 


(B) Suffering 


(C) Pain 


(D)Disgust 


4. Find the antonym of gloom 


(A) Melancholy 


(B) Depression 

(C) Despair 


(D)Cheer 


5. Find the antonym of elation 


(A)Bliss 


(B)Ecstasy 


(C)Upset 


(D)Euphoria 


6. Find the antonym of rapture 


(A)Sadness 


(B)Glory 


(C)Felicity 


(D)Joy 


7. Find the antonym of gaiety 


(A)Celebration 


(B)Cheer 


(C)Gloom 


(D)Brilliance 


8. Find the antonym of solemnity 


(A)Unimportance 

(B)Ceremony 


(C)Gravity 


(D)Seriousness 


9. Find the antonym of earnestness 


(A)Devotion 


(B)Zeal 


(C)Warmth 


(D)Apathy 


10. Find the antonym of tenacity 


(A) Courage 


(B) Guts 


(C) Firmness 


(D) Cowardice 




Answer- 1. (A) 2. (C) 3. (A) 4. (D) 5. (C) 6. (A) 7. (C) 8. (A) 9. (D) 10. (D)





Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.