mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 27 January 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 27 - 01 -18

mahendra Guru

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 27 - 01 -18

Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.
1. Find the antonym of commotion 

(A) Clamor 


(B) Uproar 


(C) Noise 


(D)Quiet

2. Find the antonym of ferment 


(A) Yeast 


(B) Peace 


(C) Mont 


(D)Seethe

3. Find the antonym of pleasure 


(A) Sorrow 


(B) Delight 


(C) Happiness 


(D)Thrill

4. Find the antonym of melancholy 


(A) Depressed 


(B) Sad 


(C) Gloomy 


(D)Delight 


5. Find the antonym of doleful 


(A) Down 


(B) Downcast 


(C) Dismal 


(D)Elated 


6. Find the antonym of dolorous 


(A) Miserable 


(B) Anguished 


(C) Happy 


(D)Dire 


7. Find the antonym of pensive 


(A) Meditative 


(B) Dreamy 


(C) Negligent 


(D)Solemn 


8. Find the antonym of wistful 


(A) Daydreaming 


(B) Longing 


(C) Sad 


(D)Joyful 


9. Find the antonym of shallow 


(A) Full 


(B) Empty 


(C) Flat 


(D)Hollow 


10. Find the antonym of slight 


(A) Meager 


(B) Large 


(C) Small 


(D)Tiny 



Answer- 1. (D) 2. (B) 3. (A) 4. (D) 5. (D) 6. (C) 7. (C) 8. (D) 9. (A) 10. (B) 



Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.