mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 25 January 2018

Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 25 - 01 -18

mahendra Guru
Test Your Vocabulary For SBI Clerk and Syndicate Bank PO | 25 - 01 -18
Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence.Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.


1. Find the antonym of commotion

(a) Clamor

(b) Uproar

(c) Ferment

(d) Happiness

2. Find the antonym of collocation
(a) Disorganization

(b) Monastery

(c) Abnegate

(d) Pinnacle

3. Find the antonym of malicious
(a) Aiding

(b) Browbeat

(c) Luscious

(d) Nostalgia

4. Find the antonym of rudimentary
(a) Demarcate

(b) Complex

(c) Anemone

(d) Saccharine

5. Find the antonym of mayhem
(a) Chaos

(b) Confusion

(c) Harmony

(d) Anarchy

6. Find the antonym of jitters
(a) Jumps

(b)Shivers

(c) Calmness

(d)Tenseness

7. Find the antonym of candid
(a) Honest

(b)Truthful

(c) Natural

(d)Dishonest

8. Find the antonym of biased
(a) Partial

(b)Partisan

(c) Heaven

(d)Fair

9. Find the antonym of somber
(a) Sad

(b)Depressing

(c) Dark

(d)Bright

10. Find the antonym of luminous
(a) Bright

(b)Glowing

(c) Cloudy

(d)Brilliant




Answer- 1. (d) 2. (a) 3. (a) 4. (b) 5. (c) 6. (c) 7. (d) 8. (d) 9. (d) 10. (c)



Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.