mahendras

IBPS PO 2018 | IBPS Clerk 2018 | IBPS RRB 2018 | SBI PO 2018 | BOB PO 2018 | SSC CGL 2018 | RPF Constable 2018 | RPF SI | RRB ALP 2018 | RRB Group D 2018

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 30 December 2017

Test Your Vocabulary for IBPS Clerk Mains | 30 -12 -17

Mahendra Guru


Test Your Vocabulary has been introduced to help the students who are preparing for competitive exams to gain confidence. Vocabulary is important for any competitive exam especially for English Language subject whether it is an objective exam or descriptive exam. Mostly, students get confused with the synonyms and antonyms of a particular word. So to enhance their vocabulary along with synonyms and antonyms, here is a quiz provided to test their vocabulary ability.


In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word.


1. Brusque

(A) Stable 

(B) Curt 

(C) Humorous 

(D) Beneficial 

2. Alacrity

(A) Sadness 

(B) Aversion 

(C) Avidity 

(D) Cruelty 

3. Calumny

(A) Defamation 

(B) Neutrality 

(C) Irritability 

(D) Instability 

4. Defile

(A) Corrupt 

(B) Rude 

(C) Jumble 

(D) Lure 

5. Eschew

(A) Chew 

(B) Shun 

(C) Deliver 

(D) Filter 

6. Derogatory

(A) Injurious 

(B) Shattering 

(C) Destructive 

(D) Disparaging 

7. Restive

(A) Relaxed 

(B) Restless 

(C) Limited 

(D) Limitless 

8. Estranged

(A) Jealous 

(B) Angry 

(C) Separated 

(D) Suspicious 

9. Propitiate

(A) Conform 

(B) Appease 

(C) Influence 

(D) Approach 

10. Erroneously

(A) Previously 

(B) Effectively 

(C) Wrongly 

(D) Evidently 

Answer- 

1. (B) 2. (C) 3. (A) 4. (A) 5. (B) 6. (D) 7. (B) 8. (C) 9. (D) 10. (C)



Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.