mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 26 October 2017

SSC Quiz : English Language | 26 - 10 - 17

mahendra Guru

In questions given below, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the highlighted part at (A), (B) and (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative. In case no improvement is needed your answer is (D). 


1. Actress Priyanka Chopra has expressed her displeasure on the demand for a blanket ban on the Pak artistes in India in the aftermath of Uri attack. 

(A) over the demand for a blanket 

(B) over the demand of a blanket 

(C) over the demanding for a blanket 

(D) over the demands for a blanket 

2. Light Motor Vehicle contribute on 3% of vehicular pollution. 

(A) contributing about 

(B) contributes about 

(C) contributed off 

(D) No improvement 

3. The ministry of road transport plans to retire only medium and great commercial vehicle and not passenger cars. 

(A) only medium and heavily 

(B) only medium and heavy 

(C) only medium or heavy 

(D) No improvement 

4. A "medium danger" avalanche warning was issued for some districts of Jammu and Kashmir and people were advised to not venture into vulnerable areas. 

(A) were advise not to venture 

(B) was advised not venture 

(C) were advised not to venture 

(D) No improvement 

5. The government approved proposals for listing of five PSU general insurance companies was announced in the Budget 2016-17. 

(A) as were announced 

(B) as was announced 

(C) because of announced 

(D) No improvement 

6. Russian authorities have extend US intelligence leaker Edward Snowden's residency permit by three years. 

(A) have extended 

(B) has extended 

(C) have extending 

(D) No improvement 

7. The Election Commission remained tight-lip over the government’s response. 

(A) tight-lips 

(B) tight-lipping 

(C) tight-lipped 

(D) No Improvement 

8. The police interrogated the grandson, which was the prime suspect of the murder. 

(A) which 

(B) who 

(C) where 

(D) No Improvement 

9. The jewellers had melt down the silver. 

(A) melted 

(B) melts 

(C) melting 

(D) No Improvement 

10. Whatever promises are make to the people of the states, are fulfilled. 

(A) making 

(B) makes 

(C) made 

(D) No Improvement 


Answers: 

1. (A) 2. (B) 3. (B) 4. (C) 5. (B) 6. (A) 7. (C) 8. (B) 9. (A) 10. (C)

1 comments:

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.