mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Thursday, 19 October 2017

IBPS RRB PO Mains Quiz For English Language | 19 - 10 - 17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams



SENTENCE IMPROVEMENT 

1. If you need more support against the pressures to eat meat, you could list the reason why you shouldn’t eat meat, and compare them to the reasons in favour of eating meat. 

(1) list the reason you shouldn’t eat meat 

(2) list the reason why you should eat meat 

(3) list the reasons of which you shouldn’t eat meat 

(4) list the reasons why you shouldn’t eat meat 

(5) No Improvement 

ANSWER- (4) 

2. Industry needs to be proactive in treating and reusing waste water rather than drilling deep into the earth to extract it. 

(1) than drilling deeper in the earth to 

(2) then drilling deeper into the earth to 

(3) than drilling deeper into the earth to 

(4) to drilled deeper into the earth on 

(5) No Improvement 

ANSWER- (3) 

3. The call to treat minors accusing of heinous crimes on par with adults is an emotional statement that emphasises retribution over justice. 

(1) treated minors accused of heinous 

(2) treat minors accused of heinous 

(3) treating minors accused of heinous 

(4) treat minor accuse of heinous 

(5) No Improvement 

ANSWER- (2) 

4. Two prisoners undergoing treatment at a government-running hospital escaped for a window at the premises in the wee hours. 

(1) at a government-run hospital escaped from 

(2) at a government-ran hospital escaped from 

(3) in a government-run hospital escaped from 

(4) at an government-run hospital escaped from 

(5) No correction required 

ANSWER- (1) 


5. As the Delhi government completes two conflict-ridden years in office, some of the key poll promises made by party remains unfulfilled while realistic actions on the ground are seen in areas of education, health and drinking water. 

(1) by the party remains unfulfilling while realistic 

(2) by the party remain unfulfilled while realistic 

(3) by the party remains unfulfilled while realistically 

(4) by the party remains unfulfilled while realistic 

(5) No correction required 

ANSWER- (4) 

6. Switzerland has issued notices to an Indian art curator, his family members and two related companies after the receipt on request in India for "administrative assistance", including information about their Swiss bank account details. 

(1) companies after all the receipt of request from India 

(2) companies after the receipt of request from India 

(3) companies after the receipt of request against India 

(4) same companies after the receipt of request from India 

(5) No correction required 

ANSWER- (2) 

7. Any misuse of the anthem or any wilful insulting it is legally prohibited, and those aggrieved by any such incident can take recourse to the law. 

(1) insult to it is legal prohibited 

(2) insult to it is illegally prohibited 

(3) insult to it is legally prohibited 

(4) insult on it is legally prohibited 

(5) No Improvement 

ANSWER- (3) 

8. Bihar Chief Minister said demonetisation was not enough to root out black money and that he will come out without the "point-by-point" analysis of the note ban after December 30. 

(1) he will come out 

(2) they will come out with a 

(3) he would come with a 

(4) he will come out with a 

(5) No Improvement 

ANSWER- (4) 

9. in a mature democracy such as India, there really is not need to make a playing or the singing of the anthem mandatory through a judicial order. 

(1) really is no need to make the playing 

(2) ready is no need to make the playing 

(3) really is no needs to make the playing 

(4) really are no need to make the play 

(5) No Improvement 

ANSWER- (1) 

10. Matters such as commercial exploitation and dramatisation of the anthem cannot been the subject of blanket interim orders in a public interest petition. 

(1) cannot be the subject in blanket 

(2) cannot be the subject from blanket 

(3) can neither be the subject of blanket 

(4) cannot be the subject of blanket 

(5) No Improvement 

ANSWER- (4)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.