mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Monday, 2 October 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 02 -10-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Bank Quiz: Computer Knowledge | 04 -09-17
1. Which computer memory is used for storing programs and data currently being processed by the CPU?

A) Mass memory

B) Internal memory

C) Non-volatile memory

D) PROM

E) None of these

ANS-B



2. Which of the following code used in present day computing was developed by IBM Corporation?

A) ASCII

B) Hollerith Code

C) Baudot Code

D) EBCDIC Code

E) None of these

ANS-D

3. When was the transistors invented?

A) 1948

B) 1938

C) 1958

D) 1968

E) None of these

ANS-A

4. In the third Generation of computers

A) Distributed data processing first became popular

B) An operating system was first developed

C) High level procedural language were first used

D) Online real time systems first become popular

E) None of these

ANS-D

5. Most important advantage of an IC is its 

A) Easy replacement in case of circuit failure

B) Extremely high reliability

C) Reduced cost

D) Lower power consumption

E) None of these

ANS-B

6. Which of the following magazines covers only the IBM PC and its compatibles?

A) Byte

B) PC Magazine

C) Personal Computing

D) Interface Age

E) None of these

ANS-B

7. UNIVAC was a first generation computer. What is its full form?

A) Universal Automatic Computer

B) Universal Array Computer

C) Unique Automatic Computer

D) Unvalued Automatic Computer

E) None of these

ANS-A

8. Which of the following is required when more than one person uses a central computer at the same time?

A) Terminal

B) Light pen

C) Digitizer

D) Mouse

E) None of these

ANS-A

9. Which of the following is not an output device?

A) Scanner

B) Printer

C) Flat Screen

D) Touch Screen

E) None of these

ANS-D

10. Personal computers used a number of chips mounted on a main circuit board. What is the common name for such boards?

A) Daughterboard

B) Motherboard

C) Father board

D) Childboard

E) None of these

ANS-B




1 comments:

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.