mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 15 August 2017

Bank Quiz : English Language | 15 - 08 - 17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Bank Quiz : English Language | 11 - 08 - 17





1. The benchmark BSE Sensex extended (1)/ gains for the third straight day by surging about 125 points, (2)/ and the NSE Nifty again reclaimed the 8,800-level in early trade despite (3)/ of disappointing macroeconomic data. (4)/ No error (5)

ANSWER- (4) remove ‘of’

2. Minister of State for External Affairs (1)/ say that terrorism (2)/ was the stumbling block (3)/ between normalising ties with Pakistan. (4)/ No error (5)

ANSWER- (2) Use ‘said’ instead of say’

3. Madhya Pradesh Chief Minister (1)/ refuted charges that his state (2)/ was worse in law and order front (3)/ compared to poll-bound Uttar Pradesh. (4)/ No error (5)

ANSWER- (3) Use ‘on’ instead of ‘in’

4. It was a relatively warm day in the (1)/ national capital with (2)/ the maximum temperature settle at (3)/ 24.7 degrees Celsius, two notches above the season's average. (4)/ No error (5)

ANSWER- (3) Use ‘settling’ instead of ‘settle’

5. A woman and her son were found (1)/ dead in a pool of blood inside (2)/ a flat here, with the police suspecting that the (3)/ later shot his mother and killed himself. (4)/ No error (5)

ANSWER- (4) Use ‘latter’ instead of ‘later’

6. The Centre will take a call on raising the (1)/ income ceiling for availing reservation (2)/ benefits under the Other Backward Class (OBC) category only (3)/ after the Uttar Pradesh Assembly polls. (4)/ No error (5)

ANSWER- (5) No error

7. The government informed the Supreme Court (1)/ that a proposed amendment in Lokpal (2)/ Bill is pending before Parliament (3)/ and is likelier to be taken up in March. (4)/ No error (5)

ANSWER- (4) Use ‘likely’ instead of ‘likelier’

8. NASA scientists have shortlisted (1)/ three potential landing (2)/ sites for the upcoming Mars (3)/ rover mission that is set to launch in 2020. (4)/ No error (5)

ANSWER- (5) No error

9. Indian outsourcing companies are beset with rising demands (1)/ from investors for a buyback of shares even as (2)/ they grapple with slowing growing and the spectre of rising (3)/ protectionism in the United States- their largest market. (4)/ No error (5)

Answer- (3) Use ‘growth’ instead of ‘growing’

10. Pak's military continues to support terrorist (1)/ groups that attack (2)/ India to keep it "off balance" and draws (3)/ international mediation into dispute over Kashmir. (4)/ No error (5)

Answer- (5) No error



0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.