mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 12 August 2017

Bank Quiz: Computer Knowledge | 12 -08-17

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
Bank Quiz: Computer Knowledge | 08 -08-17



1. One of a class of storage device devices that can access storage locations in any order is

A) DTE

B) DASD 

C) DDE 

D) DDE

E) None of these

2. The actual execution of instructions happens in

A) ALU 

B) CU

C) Memory

D) None of above

E) None of these

3. Floppy disks are available in

A) Single side single density 

B) Single side double density 

C) Both of above

D) None of above

E) SD Card

4. Which of the following is not electro-mechanical computer?

A) Z3

B) ABC

C) Mark I 

D) ENIAC

E) None of these

5. Which of the following is a programming language?

A) Lotus

B) Pascal

C) MS-Excel

D) Netscape

E) None of these

6. Which converts the user data into machine readable form?

A) Input unit, output unit, control unit

B) Central processing unit

C) Output unit

D) Decoder unit

E) None of these

7. In what respect human beings are superior to computers?

A) Diligence

B) Intelligence

C) Slavery

D) Reliability

E) None of these

8. As compared to the secondary memory, the primary memory of a computer is

A) Large 

B) Cheap 

C) Fast

D) Slow

E) None of these

9. The language that the computer can understand and execute is called

A) Machine language

B) Application software

C) System program

D) All of above

E) None of these

10. How was the generation of computer classified?

A) By the device used in memory & processor

B) By the speed of computer

C) By the model of the computer

D) By the accuracy of computer 

E) None of these

ANSWERS

1-B 

2-A 

3-C 

4-D 

5-B 

6-A 

7-B 

8-C 

9-A

10-A



0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.