mahendras Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" AND NICL AO 2017 | 15.06.2017 ~ Daily Current Affairs,Reasoning Questions,English,SBI PO,IBPS

Thursday, 15 June 2017

Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" AND NICL AO 2017 | 15.06.2017

 Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" AND NICL AO 2017 | 12.06.2017

1. A high quality CAD system uses the following for printing drawing and graphs

A) Dot matrix printer

B) Digital plotter

C) Line printer

D) All of the above

E) None of the above

2. Which of the following is not an input device?

A) OCR

B) Optical scanners

C) Voice recognition device

D) COM (Computer Output to Microfilm)

E) None of the above

3. The accuracy of the floating-point numbers representable in two 16-bit words of a computer is approximately

A) 16 digits

B) 6 digits

C) 9 digits

D) All of above

E) None of the above

4. In most of the IBM PCs, the CPU, the device drivers, memory, expansion slots and 
active components are mounted on a single board. What is the name of the board?

A) Motherboard

B) Daughterboard

C) Bredboard

D) Fatherboard

E) None of the above

5. In most IBM PCs, the CPU, the device drives, memory expansion slots and active 
components are mounted on a single board. What is the name of this board?

A) Motherboard

B) Breadboard

C) Daughter board

D) Grandmother board

E) None of the above

6. Magnetic disks are the most popular medium for

A) Direct access

B) Sequential access

C) Indirect access

D) A AND B

E) None of the above

7. A technique used by codes to convert an analog signal into a digital bit stream is 
known as

A) Pulse code modulation

B) Pulse stretcher

C) Query processing

D) Queue management

E) None of the above

8. Regarding a VDU, Which statement is more correct?

A) It is an output device

B) It is an input device

C) It is a peripheral device

D) It is hardware item

E) None of the above

9. A modern electronic computer is a machine that is meant for

A) Doing quick mathematical calculations

B) Input, storage, manipulation and outputting of data

C) Electronic data processing

D) Performing repetitive tasks accurately

E) None of the above

10. When was vacuum tube invented?

A) 1900

B) 1906

C) 1910

D) 1880

E) None of the above

Answer

1-B 2-D 3-A 4-A 5-A 6-D 7-A 8-C 9-B 10-B
Share:

Preparing For SSC CGL 2017 ?

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA

DIGI PAGE