mahendras Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" AND NICL AO 2017 | 14.06.2017 ~ Daily Current Affairs,Reasoning Questions,English,SBI PO,IBPS

Wednesday, 14 June 2017

Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" AND NICL AO 2017 | 14.06.2017

 Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" AND NICL AO 2017 | 12.06.2017

1. The main electronic component used in first generation computers was

A) Transistors
B) Vacuum Tubes and Valves
C) Integrated Circuits
D) Valves
E) None of the above

2. A dumb terminal has

A) an embedded microprocessor
B) extensive memory
C) independent processing capability
D) a keyboard and screen
E) None of the above

3. One millisecond is

A) 1 second
B) 10th of a seconds
C) 1000th of a seconds
D) 10000th of a seconds
E) None of the above

4. The output quality of a printer is measured by

A) Dot per sq. inch
B) Dot per inch
C) Dots printed per unit time
D) All of the above
E) None of the above

5. Which of the following was a special purpose computer?

A) ABC
B) ENIAC
C) EDVAC
D) All of the above
E) None of the above

6. What was the computer invented by Attanasoff and Clifford?

A) Mark I
B) ABC
C) Z3
D) A and B
E) None of the above

7. Which of the following storage devices can store maximum amount of data?

A) Floppy Disk
B) Hard Disk
C) Compact Disk
D) Magneto Optic Disk
E) None of the above

8. Which computer was considered the first electronic computer until 1973 when court invalidated the patent?

A) ENIAC
B) MARK I
C) Z3
D) ABC
E) None of the above

9. A physical connection between the microprocessor memory and other parts of the microcomputer is known as

A) Path
B) Address bus
C) Route
D) All of the above
E) None of the above

10. High density double sided floppy disks could store of data

A) 1.40 MB
B) 1.44 GB
C) 1.40 GB
D) 1.44 MB
E) None of the above

Answer

1-B 2-D 3-C 4-B 5-A 6-B 7-B 8-A 9-B 10-D
Share:

Preparing For SSC CGL 2017 ?

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA

DIGI PAGE