mahendras Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" AND NICL AO 2017 | 08.06.2017 ~ Daily Current Affairs,Reasoning Questions,English,SBI PO,IBPS

Thursday, 8 June 2017

Computer Knowledge Questions | RBI GRADE "B" AND NICL AO 2017 | 08.06.2017

Q. 1. Which of the following devices modulates digital signals into analog signals that can be sent over traditional telephone lines? 

(1) Router 

(2) Gateway 

(3) Switch 

(4) Modem 

(5) NIC 

Ans. (4) Modem is device that modulates Digital Signals to Analog Signals that can be sent to telephone line. 

Q. 2. Which of the following devices takes data sent from one network device and forwards it to all devices on the network regardless of the intended recipient? 

(1) DNS Server 

(2) Switch 

(3) Hub 

(4) Gateway 

(5) All 

Ans. (3) Hub is a basic Network Device that sent data from one network device and sent to all devices because Hub is a broadcasting device. 

Q. 3. Which of the following devices takes data sent from one network device and forwards it to the destination node based on MAC address? 

(1) Hub 

(2) Switch 

(3) Gateway 

(4) Modem 

(5) All 

Ans. (2) Switch is a unicasting device and sent data to particular another device according to MAC address. 

Q. 4. Which of the following devices is used to connect different network segments and manage the traffic between them? 

(1) Switch 

(2) Hub 

(3) Gateway 

(4) Repeater 

(5) Bridge 

Ans. (5) Bridge is used to connect different network segments and manage the traffic between them. 

Q. 5. Which of the following devices direct network traffic based not by MAC addresses but by software-configured network addresses? 

(1) Router 

(2) Hub 

(3) Bridge 

(4) NIC 

(5) None of these 

Ans. (1) Router is a software based device that can be configuring Network Address According to requirements. 

Q. 6. Which of the following network devices/systems translates data from one format to another? 

(1) Hub 

(2) DHCP Server 

(3) Gateway 

(4) NIC 

(5) Switch 

Ans. (3) Gateway network devices/systems translate data from one format to another. 

Q. 7. Switch is a device of _________ Layer of OSI Model. 

(1) Network Layer 

(2) Transport Layer 

(3) Application Layer 

(4) Session Layer 

(5) Data Link Layer 

Ans. (5) Switches operate on the second layer of OSI Model that is Data Link Layer. 

Q. 8. Hub is a _________ Device and Switch is a ________ Device. 

(1) Unicast, Multicast 

(2) Multicast, Unicast 

(3) Broadcast, Unicast 

(4) Unicast, Unicast 

(5) Multicast, Multicast 

Ans. (3) Hub is a Broadcasting Device and Switch is a Unicasting Device. 

Q. 9. Star Topology is based on a Central Device that can be __________.? 

(1) HUB 

(2) Switch 

(3) Router 

(4) Both 1 and 2 

(5) Gateway 

Ans. (4) Hub and Switch are used in Star Type Networks. 

Q. 10. The data on a DVD is held in the form of ....... on the disc. 

(1) Small pits and bumps 

(2) Small bits 

(3) Small bytes 

(4) All 

(5) None of These 

Ans. (1) The data on a DVD is held in the form of small pits and bumps on the disc. 
Share:

Preparing For SSC CGL 2017 ?

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA

DIGI PAGE