mahendras New Pattern English Questions | BOB AND DENA BANK PO 2017 | 06.05.2017 | Daily Current Affairs, IBPS RRB, IBPS PO, IBPS Clerk, Govt. Job Alert, Bank PO, SSC, Online Test

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Saturday, 6 May 2017

New Pattern English Questions | BOB AND DENA BANK PO 2017 | 06.05.2017

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
New Pattern English Questions | BOB AND DENA BANK PO 2017 | 05.05.2017

Directions (1-10) :Read each sentence to find out whether ere is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (e). (Ignore errors of punctuation, if any.)

1. The High Court has upheld a single judge order justification the action of (1)/ a nationalised bank which dismissed an employee from (2)/ service for suppressing facts about his educational qualification (3)/ while applying for the post of part-time housekeeper. (4)/ No error (5)

ANSWER- (1) use ‘justifying’ instead of ‘justification’

2. Freight rates for nine-tonne pay (1)/ load section for select centres (2)/ moves up by Rs 1,000 at the local truck (3)/ transport market in the national capital. (4)/ No error (5)

ANSWER- (3) use ‘moved’ instead of ‘moves’

3. The Chief Minister hailed the Prime Minister (1)/ address to the nation and (2)/ said his work would be supported (3)/ by the state and the people. (4)/ No error (5)

ANSWER- (1) use “Prime Minister’s”

4. The US intelligence community in a new declassified file (1)/ accused the Russian President of ordering an "influence campaign" to (2)/ help the American President win the White House and denigrate his Democratic (3)/ rival in a bid to undermine public faith in the American democratic process. (4)/ No error (5)

ANSWER- (5) No error

5. It was a rain-soaked morning (1)/ in the national capital with the (2)/ minimum temperature recorded on 13.5 degrees Celsius, (3)/ six notches above the season's average. (4)/ No error (5)

ANSWER- (3) use ‘at’ instead of ‘on’

6. Around a hundred women have gathered in a community centre in Peshawar,(1)/ the heart of Pakistan's fabled northwest - but (2)/ they are conversing in a dialect, incomprehensible to the Pashtun (3)/ ethnic group that dominates the region. (4)/ No error (5)

ANSWER- (5) No error

7. The hunt for missing flight MH370 (1)/ will be end in two weeks, the transport minister of Malaysia (2)/ said as relatives of passengers demanded (3)/ authorities push on with the search. (4)/ No error (5)

ANSWER- (2) replace ‘will be’ with ‘would’

8. A public interest litigation has been filed in the (1)/ High Court by a head constable alleging rampant corruption in the police's traffic (2)/ department and seeking registration of a FIR besides a (3)/ departmental inquiry against the corrupt officials. (4)/ No error (5)

ANSWER- (3) use ‘an’ before ‘FIR’

9. With less than a month remaining (1)/ for budget presentation, (2)/ the Finance Minister invited suggestions from Twitterati on (3)/ why should be the focus of the Budget. (4)/ No error (5)

ANSWER- (4) use ‘what’ instead of ‘why’

10. Telecom regulator TRAI will soon form (1)/ a joints committee with telecom operators to (2)/ review tariff rules, telephone numbering plan and (3)/ work towards making its monitoring more transparent. (4)/ No error (5)

ANSWER- (2) use ‘joint’ instead of ‘joints’


0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.