mahendras Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 11.04.2017 ~ Daily Current Affairs,English,SBI PO,IBPS

Tuesday, 11 April 2017

Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 11.04.2017

  Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 11.04.2017

Q1. Anil and Binod can complete a piece of work in 15 days and 10 days, respectively. Then contracted to complete the work for Rs. 30000. The share of Anil in the contracted money will be  

(a) Rs. 18000 
(b) Rs. 16500
(c) Rs. 12500
(d) Rs. 12000
(e) Rs. 17000 

Q2. Pipes A and B can fill a tank in 5h and 6h, respectively. Pipe C can fill it in 30h. If all the three pipes are opened together, then in how much time the tank will be filled up?  
  Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 11.04.2017

Q3. Two pipes can fill a cistern separately in 10 h and 15 h. They can together fill the cistern in  

(a) 6 h 
(b) 7 h 
(c) 8 h 
(d) 9 h 
(e) 8 (1/2) h 

Q4. 12 pumps working 6 h a day can empty a completely filled reservoir in 15 days. How many such pumps working 9h a day will empty the same reservoir in 12 days?  

(a) 15
(b) 9
(c) 10
(d) 2
(e) 8

Q5. Anuj and Birju can complete a work in 15 days and 10 days, respectively. They started doing the work together but after 2 days, Birju had to leave and Anuj alone completed the remaining work. The whole work was completed in  

(a) 10 days 
(b) 8 days 
(c) 12 days 
(d) 15 days 
(e) None of the above 

Q6. 16 men and 12 women together can complete a work in eight days. 20 men can complete the same work in 16 days. How many days will 16 women take to complete the same work?  

(a) 40
(b) 30
(c) 24
(d) 20
(e) 10

Q7. Four examiners can examine a certain number of answer papers in 10 days by working for 5h a day. For how many hours in a day would 2 examiners have to work in order to examine twice the number of answer papers in 20 days?  

(a) 8 h 
(b) 7 (1/2) h 
(c) 10 h
(d) 8 (1/2) h 
(e) None of these 

Q8. 6 women and 6 men together can complete a piece of work in 6 days. In how many days can 15 men alone complete the piece of work, if 9 women alone can complete the work in 10 days? 

(a) 6 days 
(b) 7.2 days 
(c) 5 days 
(d) Cannot be determine 
(e) None of these 

Q9. 2 men and 3 women together or 4 men together can complete a piece of work in 20 days. 3 men and 3 women will complete the same work in  
(a) 12 days 
(b) 16 days 
(c) 18 days 
(d) 19 days 
(e) None of these 
 
Q10. Vikas gets Rs. 350 for every day that the works. If he runs Rs. 9800 in a month of 31 days, for how many days did he work? 
(a) 25 days 
(b) 30 days 
(c) 24 days 
(d) 28 days 
(e) None of these 


Solution 


1. d
2. b
3. a
4. c
5. c
6. e
7. c
8. e
9. b
10.d

Share:

Maths ka Bahubali | EPISODE 1 | 26.04.2017 | 10 A.M.

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI PAGE

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA