mahendras Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 08.04.2017 ~ Daily Current Affairs,English,SBI PO,IBPS

Saturday, 8 April 2017

Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 08.04.2017

  Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 08.04.2017

1. If Rs. 1000 be invested at interest rate of 5% and the interest be added to the principal every 12 years then the number of years in which it will amount to Rs. 2000 is ?

1. 5 years
2. 10 years
3. 15 years
4. 17 years
5. None of these

Sol : 17 years

2. If Rs. 500 amounts to Rs. 725 at 9% simple interest in same time. What will Rs. 600 amount to at 11% in same time?

1. Rs. 930
2. Rs. 700
3. Rs. 850
4. Rs. 900
5. None of these

Sol : Rs. 930

3. Raman bought 200 dozen oranges at Rs. 12 a dozen. He spent Rs. 600 on transportation. He sold them at Rs. 1.20 each. What was his profit or loss %?
1. 5% profit
2. 4% profit
3. 5% loss
4. 4% loss
5. None of these

Sol : 4% loss

4. A can do 1/5 of a work in 5 days and B can do 2/5 of the work in 10 days. In how many days both A and B together can do the work?

1. 13 days
2. 12.5 days
3. 12 days
4. 13.3 days
5. None of these

Sol : 12.5 days

5. Sound travels 330 meters a second. If the sound of thunder cloud follows the flash after 12 seconds, the thunder cloud is at a distance of ?

1. 3 km
2. 3.96 km
3. 4 km
4. 4.69 km
5. None of these

Sol : 3.96 km

6. 50 liters of mixture of milk and water contains 10% of water. The water to be added to make the water content 20% in the new mixture is?

1. 4.5 litre
2. 6 litre
3. 5.5 litre
4. 6.25 litre
5. None of these

Sol : 6.25 litre

7. The ratio of the present ages of A and B is 7:9. If 11 years ago the ratio of their ages be 5:8, then find the present age of B?

1. 27 years
2. 26 years
3. 24 years
4. 29 years
5. None of these

Sol : 27 years

8. The diameter of a bus wheel is 140 cm. The speed of the bus is 66 km/h. What is the number of revolutions of the wheel per minute?

1. 410
2. 250
3. 310
4. 284
5. None of these

Sol : 250

9. If 3 sin θ + 4cosθ = 5, then 3 cos θ - 4 sinθ equal to –

1. 0
2. 1
3. 5
4. 3
5. None of these

Sol : 0

10. The average of five numbers is 306.4. Average of first two number is 431 and last two numbers is 214.5. Find the third number.

1. 239
2. 241
3. 243
4. 245
5. None of these

Sol : 241
Share:

SSC | CGL 2017 | Notification | Vacancy | Exam Date

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA

DIGI PAGE