mahendras Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 18.04.2017 ~ Daily Current Affairs,English,SBI PO,IBPS

Tuesday, 18 April 2017

Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 18.04.2017

  Quant Questions | NIACL Assistant 2017 | 18.04.2017

1. What will come in place of the question mark (?) in the following number-series?

15 24 16 23 17 ?

1. 25

2. 32

3. 22

4. 35

5. 38

SOL : +9, – 8, + 7, – 6, +5

2. 16 persons complete a job in 12 days. How many days will 4 persons take to complete the same job?

1. 36 days

2. 48 days

3. 24 days

4. 30 days

5. 20 days

SOL : 48 days

3. The difference between 80% of a number and 63% of the same number is 578. What is 87% of that number?

1. 2858

2. 3558

3. 3368

4. 3645

5. 2958

Sol : 2958

4. The average age of a man and his son is 42 years. The ratio of their ages is 4:3 respectively. What is the son's present age?

1. 32 years

2. 28 years

3. 36 years

4. 30 years

5. 24 years

Sol : 36 years

6. What would be the simple interest obtained on an amount of Rs. 7745 at the rate of 10 p.c.p.a. after 6 years?

1. Rs. 4647

2. Rs. 4800

3. Rs. 4700

4. Rs. 5200

5. Rs. 4947

Sol : Rs. 4647

7. Find the greatest number which on dividing 152, 277 and 427 leaves equal remainder, 

1. 25 

2. 28 

3. 29 

4. 24 

5. None 

Sol : 25 

8. The sum of two numbers is 2000 and their L.C.M. is 21879. The two numbers are. 

1. 1989, 11 

2. 1991, 9 

3. 1993, 7 

4. 1987, 13 

5. None 

Sol : 1989, 11 

9. The price of an article is cut by 25% to restore it to its original price, the new price must be increased by 

1. 30% 

2. 25% 

3. 33.33% 

4. 20% 

5. None 

Sol : 33.33% 

10. If the average of 68 consecutive numbers is 64, what is the difference between the smallest and largest number? 

1. 72 

2. 61 

3. 67 

4. 69 

5. None 

Sol :67
Share:

MKB | Maths ka Bahubali | Promo | Coming On 26-April-2017

LIVE PSS

MAHENDRAS 2 IN 1 APP

DIGI PAGE

DIGI NOTES

BOOSTER

ONLINE E-MICA