mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 11 April 2017

Computer Knowledge Questions | NIACL Assistant 2017 | 11.04.2017

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
  Computer Knowledge Questions | NIACL Assistant 2017 | 10.04.2017

1. FPI stands for? 

(a) Faults Per Inch 

(b) Frames Per Inch 

(c) Figure Per Inch 

(d) Film Per Inch 

(e) Flash Per Inch 

2. The _____________ data base can be a choice for the SFMS use: 

(a) Oracle (b) My SQL (c) Both (a) and (b) (d) DBase (e) None of these 

3. In dial-up remote access a client uses the _____________ to create a physical connection to a part on a remote access server of the private network 

(a) public local area network 

(b) public telephone network 

(c) bank’ branch network 

(d) private telephone network 

(e) private network 

4. With the rapid growth of technologies and internet, it is clear that no activity on internet can remain free from the influence of: 

(a) Police (b) Civil court (c) Criminal law (d) User (e) Cyber Law 

5. ______________ provides a common address space and routes the packets of data across the entire Internet: 

(a) IP (b) TCP (c) UDP (d) ALU (e) None of these 

6. A centralized or distributed integrated repository for data storage connecting to one or more communication networks: 

(a) Data centre (b) Data file (c) DBMS (d) CDROM (e) None of these 

7. How does a bank get access to a good data centre? 

(a) Build their own data centre 

(b) Use services of an outsourced data centre 

(c) Both a and b 

(d) Through inter-connectivity of computers 

(e) None of these 

8. When data is written and stored in two hard discs over the same channel and in two hard discs simultaneously over different channels, the system is known as ___________. 

(a) data mirroring (b) disc mirroring (c) data duplex (d) disc duplex (e) None of these

9. A data source is made up of _________.
(a) the text that changes with each version of a merged document.

(b) the graphics that change with each version of a merged document 

(c) both text and graphics that change with each version of a merged document. 

(d) the graphics can change only in documentary file 

(e) None of these 

10. Which one of the software needs a compiler for its execution? 

(a) DBASE IV (b) ORACLE (c) LOTUS (d) FORTAN (e) All of these

Answers

1. (b) 2. (c) 3. (b) 4 (e) 5. (a) 6. (a) 7. (c) 8. (b) 9. (c) 10. (d)

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.