mahendras

Now Subscribe for Free videos

Subscribe Now

Tuesday, 18 April 2017

Computer Knowledge Questions | NIACL Assistant 2017 | 18.04.2017

Mahendra Guru : Online Videos For Govt. Exams
  Computer Knowledge Questions | NIACL Assistant 2017 | 18.04.2017

1. A hybrid computer exhibits the features of ____.

(A) Analog computer 
(B) Digital computer 
(C) Both analog and digital computer 
(D) Mainframe computer 
(E) None of these

2. A DSLAM is a device used by Internet Service Providers (ISPs) to route incoming DSL connections to the Internet. What is its correct full form?

(A) Digital Subscriber Line Access Multiplexer 
(B) Digital Subscriber Line Access Multiplier 
(C) Digital Service Line Access Multiplexer 
(D) Dual Subscriber Line Access Multiplexer 
(E) None of these 

3. Which among the following has been standardized in the IEEE 803 specifications?

(A) Bluetooth 
(B) Ethernet 
(C) WiMAX 
(D) All of the above 
(E) None of the above 

4. State the correct external command?

(A) Chkdsk.exe 
(B) Attrib.exe 
(C) Restore.exe 
(D) Backup.exe 
(E) All of the above 

5. Which of the following is a Web browser?

(A) Word 
(B) Paint 
(C) Power Point 
(D) Firefox 
(E) None of these 

6. Stand alone programs refer to:

(A) Executable programs 
(B) Source programs 
(C) Object programs 
(D) Direct programs 
(E) Indirect programs 

7. The primary purpose of software is to turn data into ____.

(A) websites 
(B) information 
(C) programs 
(D) objects 
(E) None of these 

8. Back up of the data files will help to prevent ____.

(A) loss of confidentiality 
(B) duplication of data 
(C) virus infection 
(D) loss of data 
(E) None of these 

9.____ is processed by the computer into information.

(A) Data 
(B) Numbers 
(C) Alphabets 
(D) Pictures 
(E) All of the above 

10. A ___ can make easier to play games.

(A) Mouse 
(B) Joystick 
(C) Keyboard 
(D) Pen 
(E) All of the above 

ANSWER

1. C
2. A
3. B
4. A
5. D
6. A
7. B
8. D
9. A
10. B

0 comments:

Post a Comment

MAHENDRA GURU

Copyright © 2017-18 www.mahendraguru.com All Right Reserved Powered by Mahendra Educational Pvt . Ltd.